EgeİZair “uçmaya” yeniden başlıyor

İZair “uçmaya” yeniden başlıyor

17.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmirli 114 iş insanının kurduğu ve Esas Holding ile Pegasus iştiraklerinden olan İZair, doğduğu kent merkezli uçuşlarını yükseltmeye devam ediyor

İZair “uçmaya” yeniden başlıyor

İzmir merkezli direkt uçuşlarını yurtiçinde 10, yurtdışında 11 noktaya yükselten Pegasus ve İZair’de 2011 yılında yaşanan gelişmeler İZair Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat tarafından değerlendirildi.
“Ekrem Bey’in şirkette görevi yok”
Toplantıda Haybat “Ekrem Bey İZair’de hissedar mı bilmiyorum. Şirkette herhangi bir görevi de yok” dedi. 2006 sonlarında İZair’de nakit sıkıntısı başladığını, sermaye artışına gidilmesine rağmen ortaklardan yeterli katılım gelmediğini anlatan Haybat, bunun üzerine Pegasus ve Esas Holding’e ortaklığa başlandığını söyledi. Zararın devam ettiğini, ana kaynağının ise İZair’in yaptığı işlerle uçurduğu uçakların uyuşmaması olduğunu kaydeden Haybat, daha sonra yaptıkları çalışmalarla zararı azalttıklarını dile getirdi. Haybat, ortak olduklarında İZair’in zaten iflas etmiş olduğunu “İzmirli yatırımcının İZair’e yatırmış olduğu bütün paralar uçmuş. O bakımdan bu tablo karşısında bence artık o dönemde şirketi yönetenlerin sesini kesip oturması daha doğru olur diye düşünüyorum” dedi. Haybat, İZair markasını yaşatacaklarını de belirtti.


Yunanistan’a yeni uçuşlar


Atina’ya uçuşlar hakkında da bilgi veren Haybat, bu uçuşların hem zor hem kolay olduğunu, yarım saat gibi kısa bir uçuş zamanından kaynaklı farklı olduğunu anlatarak “Bizimle beraber Sun Express de başlamıştı. Onlar kısa sürede havlu attı. Biz inatla devam ettik. Tüm olumsuzluklara rağmen geçen seneden çok daha iyi performans gösterdik. Yunanistan’da başka noktalara da uçmak istiyoruz. En büyük engel ise Yunanistan’ın Shengen ülkesi olması.” dedi.