Egeİnovasyon gençlerden destek ihracatçılardan

İnovasyon gençlerden destek ihracatçılardan

15.09.2024 - 00:21 | Son Güncellenme:

Ege İhracatçı Birlikleri ve genç inovatörler, Türkiye Innovation Week’e hazırlık kapsamında İzmir’de buluşarak inovasyon ve iş birliği projelerini tartıştı.

İnovasyon gençlerden destek ihracatçılardan

Türkiye Innovation Week’e hazırlık olarak düzenlenen “TIW24 Anadolu Buluşmaları” İzmir’de gerçekleşti. Etkinlikte, TİM tarafından seçilen İnovaTİM üyesi 20 öğrenci ile Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları bir araya geldi. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “İnovasyon, topluluklarla, iş birlikleriyle ve çeşitlilikle beslenir. İsviçre, AR-GE harcamalarında lider, ABD yapay zeka yatırımlarında öncü, Çin ise teknoloji ve yenilenebilir enerjide büyük yatırımlar yapıyor. Avrupa, yeşil enerji ve sürdürülebilirlikte lider” dedi. Eskinazi, Çin’in dünyadaki en büyük patent başvuru sahibi olduğunu ve ilk Yeşil Silikon Vadisi’ni kurduğunu belirtti. Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat ile sürdürülebilir teknolojilere yatırımlarını artırdığını vurgulayan Eskinazi, “Dijital ekonominin küresel büyüklüğü 11,5 trilyon dolara ulaştı. İnovasyon, ekonomiyi ve toplumu dönüştüren bir dinamiktir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnovasyon gençlerden destek ihracatçılardan

‘İnovatif çalışmalar çok önemli’

Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep, “Gençlerle güç birliği yaparak farklı projeksiyonlar ortaya koymak istiyoruz” derken, Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü Mehmet Ali Işık, “Sürdürülebilirlik küresel bir güç haline geldi. İzmir’in sesini dünyaya duyuracağız” şeklinde konuştu. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, “Türk sanayisinin ileriye gitmesi için gençlerin inovatif çalışmaları çok önemli” dedi. TİM Genel Sekreter Yardımcısı Kübra Ulutaş Tapo ise, “Gençlerle sanayicileri buluşturarak ülkemizin inovasyon çalışmalarına katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.