EgeHaydi rastgele!

Haydi rastgele!

06.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Geçmiş yıllardan farklı statüde oynanacak 3’üncü Lig’de, Play-Off’lu sisteme geçildi. 2. Lig’e çıkmanın güçlüğünü dikkate alan Egeliler, kadrolarını büyük ölçüde yeniledi

Haydi rastgele

Trans­fer, ha­zır­lık dö­ne­mi, özel maç­lar der­ken, Ege ta­kım­la­rı­nın yer al­dı­ğı 3. Lig 1. ve 2. grup­lar­da zor­lu ma­ra­ton, bu­gün oy­na­na­cak Göz­te­peM.Ke­mal­pa­şas­por ma­çıy­la baş­la­ya­cak. Ge­çen se­zon­dan fark­lı sta­tü­de oya­na­cak 3. Lig’de, 5 grup­ta 50 ta­kım, 2. Lig bi­le­ti ala­bil­mek için ter dö­ke­cek. Pla­yOff’lu sis­te­me ge­çi­len grup­lar­da, ilk iki sı­ra­yı alan ta­kım­lar Yük­sel­me Gru­bu’na çı­kar­ken, di­ğer­le­ri Klas­man Gru­bu’nda ya­rı­şa de­vam ede­cek.

10 ta­kım dü­şe­cek

Ka­de­me Grup­la­rı’nda top­la­nan pu­an­la­rın sı­fır­la­na­ca­ğı Yük­sel­me Gru­bu’nu ilk 4’te bi­ti­ren ekip­ler, doğ­ru­dan 2. Lig’e çı­ka­cak. 5., 6. ve 7. ta­kım­lar, Klas­man Gru­bu maç­la­rı­nı li­der ta­mam­la­ya­cak 5 ekip­le, ta­raf­sız sa­ha­da Pla­yOff mü­ca­de­le­si­ne gi­re­cek. Bu­ra­dan da iki ta­kım 2. Lig bi­le­ti­ni ala­cak. Ka­de­me Grup­la­rı’nda top­la­nan pu­an­la­rın sı­fır­lan­ma­ya­ca­ğı 8’er ta­kım­lı 5 Klas­man Gru­bu’nda son iki sı­ra­yı alan 10 ekip ise ama­tör kü­me­ye dü­şa­cak.
Zor­lu sta­tü­yü dik­ka­te alan 3. Lig 2. Grup’ta­ki Ege­li­ler kad­ro­la­rı­nı bü­yük öl­çü­de ye­ni­le­di. Ge­çen se­zon 3.Lig’e dü­şen İz­mirs­por, 21 oyun­cu­su­nu gön­de­rip 29 tak­vi­ye yap­tı. 25 fut­bol­cu alan Tor­ba­lı trans­fe­re doy­maz­ken, Göz­te­pe ve Ay­dıns­por 18, Me­ne­men ve Na­zil­li 17, Ba­lı­ke­sir ise 15 fut­bol­cu­yu renk­le­ri­ne bağ­la­dı. 3.Lig 1. Grup’ta yer alan Uşaks­por, fe­de­ras­yo­na borç­la­rı ne­de­niy­le trans­fer ya­pa­ma­dı­ğı için alt­ya­pı­dan ge­len genç­ler­le mü­ca­de­le ede­cek. Öte yan­dan 3. Lig’de bu se­zon baş­la­yan 30 yaş sı­nır­la­ma­sı ne­de­niy­le çok sa­yı­da fut­bol­cu boş­ta kal­dı.