Ege'Hayat felsefemin odağında insan var'

'Hayat felsefemin odağında insan var'

15.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Hayat felsefemin odağında insan var

Yönetim anlayışının merkezine iletişimi koyan CHP’nin Urla adayı Oğuz, “Partililer ve vatandaşla kucaklaşacağız. Urla’yı besleyen iki ana damar olan sanat ve tarımla ilgili projelerimizle marka olan ilçemizi parlatacağız” dedi.

Haberin Devamı

CHP Urla Belediye Başkan adayı Burak Oğuz, Milliyet Ege’ye özel açıklamlar yaptı. Adaylığı beklediğini yine de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adını açıkladığında oldukça heyecanlandığın belirten Oğuz, siyaset anlayışı ve Urla’yla ilgili projelerinden bahsetti. İnsan odaklı hayat felsefesinin siyasete adım atmasında büyük etkisi olduğunu belirten Oğuz, “Her zaman önce insan dedim. Her zaman karşı tarafı dinleyip anlamaya çabaladım. Karşımdakiyle empati kurdum. Bu yaklaşım siyaset dünyasında birçok gerçek dost kazanmama yardımcı oldu. Vatandaşla iletişimim de kuvvetlendi. Bence ülkemizin en büyük sorunu iletişimsizlik. Ancak ortada bir problem varsa önerileri dinleyip ortak zeminde buluşabiliriz. Gençlerin, engellilerin, ilçedeki dernek ve STK’ların da Urla ile ilgili istekleri ve çok güzel projeleri var. Oluşturacağımız birimde herkesi bir araya getirip, çalışmaya son şeklini vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yazın nüfus 250 bin

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir adayı Tunç Soyer ile de aynı değerleri savunduklarını ifade eden Oğuz, “Üçümüzün de söylem dili aynı; birlik, beraberlik, iletişimle herkesi kucaklamak. Bu kavramlar zaten benim hayat felsefemi oluşturuyor” dedi. Urla’da da çok iyi bir sinerji yakaladıklarını, mevcut Belediye Başkanı Sibel Uyar’dan da destek gördüklerini ifade eden Oğuz, “Önceki dönem görev yapmış bütün siyasiler bize sahip çıktı. Pozitif bir hava yakaladık. Urla İzmir’in yüzölçümü en büyük ilçesi, yapılacak çok iş, dokunulacak çok insan var” ifadelerini kullandı. Urla’nın nüfusunun 66 bin 360 kişi olduğu bilgisini veren Oğuz, yazın ise bu nüfusun 250 binleri bulduğunu söyleyen Oğuz, temel hizmetlerin bu rakama göre düzenlenmesi gerektiğini belirtti, şöyle konuştu:

İki farklı kesim

“Urla, güneşli güzel havalarda herkesin en kolay ulaşabileceği yer ama yollarımız kalabalığı kaldırmıyor, otoparklar yetmiyor. Doğal sit ve arkeolojik sit olmak üzere bütün şehir yasasıyla ve çevre ve şehircilikle ilgili aşılması gereken şeyler var.

Ayrıca Urla, son dönemde entellektüel kesimin hayatın geçirmek için tercih ettiği bir yer oldı. Onların beklentileri var. Bir yanda da Urla’nın yerlisi atadan, dededen kalma yerlerde geleneksel yaşama devam eden, bağımı bahçemi ekeyim diyen, insanlar var. Bu iki kesimi ortak çatı altında buluşturarak herkesi mutlu edecek projeler yapmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Enginarın sosu 5.5 euro

Kadınlar önceliğimiz. Bu konuda yapılmış çalışmaların geliştirilmesi, kurumsal yapıya kavuşturulması, kooperatifleştirilmesi ve bu şekilde istihdam edilmesine dair projelerimiz var. Biliyorsunuz Urla son yıllarda enginarı ile de önem kazandı. Enginarın sürekli işlenebileceği, sürekli bulunabilir olması için kooperatifleşmek, dikey tarım uygulamaları, agro tarım uygulamalarıyla ilgili zaten sürekli olarak bir takım projelerimiz var. Normalde 1 enginar, 1 liraya gidiyor. Aynı enginarın sosunu yaptığınız zaman 5.5 euroya ihracat yapıyorsunuz. Urla aslında markasını oluşturdu. Altını doldurup, yönlendirmemiz gerekiyor.”

Tez çalışmam faydalı olacak

Haberin Devamı

Mali müşavir olan Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu Burak Oğuz, şu an aynı ünivesitede doktorasını yapıyor. Konu olarak ilk başta yerel yönetimlerin finansmanı ve kalkınma modeli üzerine çalıştığını belirten oğuz, “Kendi vergi alanımla ilgili yine Urla’da kullanabileceğim, tarım sektörünün vergilendirilmesi ve sektördeki vergi algısının çözülmesi İzmir örneği üzerine bir çalışma yaptım. Ortaya çıkan eser de faydalı olsun, kullanabilelim diye seçtim. Tunç Soyer’in de onayıyla kent genelinde uygulama şansımız olacak” dedi.

Yazarlar