EgeGünde 1 yumurta yemeden okula göndermeyin

Günde 1 yumurta yemeden okula göndermeyin

07.09.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üç aylık yaz tatili sona erdi, Pazartesi günü okul zilleri tüm öğrenciler için çalacak. Başarılı bir meslek hayatı için başarılı bir eğitim geçmişi şart. “Eğitim kalitesini okullar, öğretmenlerin bilgi birikimi, ders kitapları kadar çocuklarımızın mental sağlığı da etkiler” diyen Diyetisyen Feride Ağır, okula başlayacak çocukların beslenmesi ile ilgili bilgiler verdi...

Günde 1 yumurta yemeden okula göndermeyin

DİDEM SEYMEN/İSTANBUL - Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur atasözünde de ifade edildiği gibi sağlıklı bir zihin için sağlıklı beden, sağlıklı beden için ise sağlıklı beslenme şart. Sabah okula çok erken giden çocuklar genelde kahvaltı yapmak istemiyor ve açlıklarını kantinden aldıkları abur cuburlarla bastırmaya çalışıyorlar. İşte genel ve mental sağlıkları için tehlike çanları burada çalmaya başlıyor. Boş kalorili, besin değeri olmayan bu yiyecekler çocuklarda Tip-2 diyabet, obezite, kolesterol hastalığını tetiklerken aynı zamanda zihinsel aktiviteyi de olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

Güne rafine karbonhidrat ve trans yağ ile başlayan çocuklarda ani kan şekeri yüksekliği ile birlikte dikkat de dağılıyor. Kısa vadede dikkat dağınıklığı, derste uyuklama olarak yan etkisini gösteren bu gıdalar zaman içinde ise zihinsel gelişimi olumsuz etkiliyor. Çocukların genel ve zihinsel sağlığı adına evde kahvaltı yaptırmak, istemeseler bile yanlarına beslenme çantası vermek önemlidir.

Günde en az 1 tane yumurta, yanına 3 tam ceviz ve 1 dilim ekmek veya 1 bardak süt ile birlikte bir küçük tost gibi hafif, taşıması kolay ve sağlıklı kahvaltı alternatifleri oluşturulmalıdır. Ara öğünlerde yine kuruyemiş ve meyve, ev yapımı kek veya tam buğday unlu poğaça ile birlikte ayran yine sağlıklı birer alternatif olabilir.