11.08.2017 - 03:45 | Son Güncellenme:
İZMİR AA
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan sakatatlar, uygun fiyatlarından dolayı son dönemde daha fazla talep görmeye başladı.
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkan Yardımcısı Bülent Arman, son yıllarda özellikle büyük kentlerde yaşayan vatandaşların et tüketim tercihlerinde değişimler gördüklerini belirtti. Arman, tüketim alışkanlıklarında fiyat ve lezzetin yanı sıra sağlıklı yaşam bilincinin etkili olmaya başladığını söyledi. “İnsanlar et alırken öncelikle işin ekonomisini düşünüyor” diyen Arman, şöyle devam etti:
Ekonomik
“Et yerine sakatata yönelme var. Bazı profesörlerin sakatat tüketilmesini tavsiye etmesi de etkili oldu. Halk sakatat yemeği yapmasını ve yemesini öğrendi.
İnsanlar kırmızı eti bir şekilde tüketecek, buna en yakın ürün nedir, sakatat. Örneğin dana kuyruğunu bilmeyen halkımız bu ürünün lezzetini keşfetti. Çok talep görüyor. Türk damak tadına çok uygun. Dana kuyruğunun satış fiyatı 17 lira. Öbür tarafta 40 liradan aşağı et yok, vatandaş ikisine bakıyor tercihini yapıyor.”