EgeAltı yıldızlı yüzen saray ilk kez geldi

Altı yıldızlı yüzen saray ilk kez geldi

04.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en lüks yolcu gemisi kabul edilen, 600 milyon dolarlık, 10 katlı Queen Victoria, rotasına İzmir’i de ekledi. İlk ziyaretinde 2 bin yolcu getirdi

Altı yıldızlı yüzen saray ilk kez geldi

Prens Charles denize indirmişti
KRUVAZİYER turizminde yıldızı her geçen gün yükselen ve acentelerin rotalarında sıklıkla yer verdiği İzmir, bu kez dünyanın en lüks yolcu gemisini ağırladı. İngiltere Prensi Charles tarafından geçen yıl törenle denize indirilen Cunard Gemicilik’e ait 6 yıldızlı Queen Victoria, önceki gün sabah saatlerinde Alsancak Limanı’na demir attı. 2 bin yolcusu, bin personeliyle Yunanistan’ın Mikonos Adası’ndan gelen gemi, akşam saatlerine kadar kentte kaldı.

Kasıma kadar 4 kez daha gelecek

KONUKLARIN bir bölümü kent içinde Agora, Kemeraltı gibi bölgeleri gezerken, çoğunluğu Efes ve Bergama turlarına katıldı. 600 milyon dolarlık, 10 katlı Queen Victoria, 294 metre uzunluğunda ve 90 bin ton ağırlığında. Tiyatrosuyla, müzesiyle, 6 bin kitaplık iki katlı kütüphanesiyle, mozaik avizeleriyle, cam çatısıyla ve kendine özgü siyah-kırmızı dış görünüşüyle dikkat çekiyor. Kasım ayına kadar 4 sefer daha düzenleyeceği bildirildi.