DünyaYaşları küçük, acıları büyük

Yaşları küçük, acıları büyük

15.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail saldırıların başlangıcından bu yana Lübnan’da 2 bin 306 kişi hayatını kaybetti. Binden fazlası çocuk olmak üzere 10 bin 698 kişi de yaralandı.

Yaşları küçük, acıları büyük

UĞUR YILDIRIM/BEKAA VADİSİ- Saldırılar sonucu hastaneler yaralılar ile dolup taşarken, ülkede ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı da başladı. Bekaa Vadisi’ndeki Rayek hastanesinde, saldırılarda yaralanan bebek ve çocuklar tedavi görüyor. 130 yatak kapasiteli hastanede 8’inin durumu ağır olmak üzere 30 çocuk ve bebek tedavi altında. Hastanenin Sorumlu Müdürü Ali Elawz, İsrail’in saldırılarından binalarının da etkilendiğini, camların kırıldığını belirterek, “Ama çalışmaya devam ediyoruz. Ne olursa olsun burayı terk etmeyeceğiz. Halkımıza yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

“Kapı çarpsa korkuyorlar”

Rayak Hastanesi’de günlerdir tedavi gören 8 aylık Muhammed Ramazan, 2 saat enkaz altında kalmış. Vücudunun büyük bölümü yanmış durumda. Bekaa Vadisi’ne önceki gün düzenlenen saldırıda yaralanan 4 yaşındaki Jori ve 10 yaşındaki Zehra Seyfettin kardeşlerin babaları Abdullah Seyfettin ise, “İsrail, ‘Hizbullah’ın hedeflerini vuruyoruz’ diyor. Ama çocuklar, bebekler ölüyor. Bu çocuklar korku içinde, kapı çarpsa korkuyorlar. Hepsinin psikolojik desteğe ihtiyacı var. Bizim bir suçumuz yoktu. İsrail zulmünün artık durmasını istiyoruz” diye konuştu.