DünyaTeröre karşı Türkiye’yle çalışma mesajı

Teröre karşı Türkiye’yle çalışma mesajı

02.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

NATO’nun yeni Genel Sekreteri Mark Rutte, Jens Stoltenberg’den görevi resmen devralırken, terörle mücadelenin İttifak bağlamında ele alınması gerektiğini ve bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Teröre karşı Türkiye’yle çalışma mesajı

Rutte, görevi devralmasının ardından Brüksel’deki NATO karargahında düzenlediği ilk basın toplantısında, müttefiklerin ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu anlattı. Ukrayna’ya desteğe öncelik tanıyacağı sözünü veren Rutte, NATO’nun kabiliyet açıklarını kapatması gerektiğini de vurguladı.

Haberin Devamı

Rutte, Türkiye’nin terörle mücadele ve müttefikler arasında ambargoların kaldırılmasına yönelik beklentileriyle ilgili bir soru üzerine de, Hollanda Başbakanı olarak görev yaptığı süre boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalıştıklarını hatırlattı, “Yakın arkadaş olduğumuzu ve terörle mücadele konusunda hemfikir olduğumuzu söyleyebilirim. Terörle mücadelenin NATO bağlamında da ele almamız gereken bir konu olduğu açıktır” dedi. Terörle mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmaya “açık” olduğunu dile getiren Rutte, “Bu konuda birlikte çalışmamız gerekiyor. Bunu yapacağız” diye konuştu. Rutte, ayrıca müttefikler arasındaki silah satın alımlarında sınırlama olmamasının önemine işaret ederek, “Bu konuda da bir hassasiyet var ve bu konuda da çalışmamız gerekiyor” dedi.