DünyaRus komutana suikast! Eşiyle aracına binerken bomba patladı, bacakları koptu

Rus komutana suikast! Eşiyle aracına binerken bomba patladı, bacakları koptu

24.07.2024 - 11:05 | Son Güncellenme:

Andrey Torgaşov suikasta uğradı. Aracına binerken patlayan bomba sonrası bacakları kopan Torgaşov'un durumunun ağır olduğu belirtildi.

2022'nin Şubat ayında başlayan Rusya'nın Ukraya'yı işgali klasik savaş taktiklerini kökünden değiştirdi. Rusya'nın yüzlerce tankını dron ve İHA'larla avlayan Kiev kanadı, Moskova'yı taktik değişikliğine itti. Rusya bu süreçte İran üzerinden intihar dronları alırken tank ve zırhlı araçlarını da dronlara karşı etraflarına kafes örerek korumayı amaçladı.

Haberin Devamı

KOŞU UYGULAMASI ELE VERDİ

Yanı sıra, savaşın uzamasıyla birlikte NATO ülkeleri ve Rusya da sık sık karşıya karşıya geldi. Geride kalan aylarda İngiliz ve ABD ordusu Ukrayna için hem maddi destek sunarken hem de teçhizat gönderdi. ABD kanadı Abrams tanklarını gönderirken İngilizler de Challenger tanklarını Rus ordusuna karşı kullanılması için bölgeye sürdü. Geride kalan aylarda birçok Rus komutan suikast saldırıları nedeniyle hayatını kaybetti, bunlardan en dikkat çekeni ise koşu yaptığı sırada öldürülen denizaltı komutanı Stanislav Ruzhitsk'yi. Stanislav'ı koşu uygulamasından bulan saldırganlar, Rusya gizli servisinin hemen yanında cinayeti işledi.

Rus komutana suikast Eşiyle aracına binerken bomba patladı, bacakları koptu

RUS ASKERİNE SUİKAST

Rus medyasında bugün çıkan haberlerde ise sabah saatlerinde Moskova’nın kuzeyinde park halindeki otomobilde patlama oldu. Patlama, Ukrayna’da "özel askeri operasyona" katıldığı belirtilen Rus askeri personeli Andrey Torgaşov ve eşinin arabaya bindiği yaşandı. Patlamada yaralanan Torgaşov ve eşi hastaneye sevk edilirken, park yerindeki bazı araçlar da hasar gördü.

Haberin Devamı

Rus komutana suikast Eşiyle aracına binerken bomba patladı, bacakları koptu

Rusya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İrina Volk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, arabaya monte edilen belirsiz bir nesnenin patlatılması sonucu olayın meydana geldiğini bildirdi. Volk, polisin patlamaya ilişkin soruşturmasının sürdürdüğünü ifade etti. Yerel medyada çıkan haberlerde patlama sonrası Targoşov'un bacaklarının koptuğu bilgisi verildi. Yerel medya ayrıca 49 yaşındaki askerin durumunun ağır olduğunu ve görevinin Rus Ordusu'nun uydu radyo iletim merkezi başkan yardımcısı olduğu ve görevli olduğu tümenin iletişim komutanı olduğu aktarıldı.

Rus komutana suikast Eşiyle aracına binerken bomba patladı, bacakları koptu