DünyaKara saldırısında İsrail'e büyük şok! Resmen duyurdular: Aralarında komutanlar da var...

Kara saldırısında İsrail'e büyük şok! Resmen duyurdular: Aralarında komutanlar da var...

02.10.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

İsrail'in Lübnan'a saldırında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İsrail ordusu, kara saldırısı başlattığı Lübnan'da ikisi yüzbaşı olmak üzere 7 askerinin daha öldüğünü, 7 askerinin de ağır yaralandığını açıkladı.

Kara saldırısında İsraile büyük şok Resmen duyurdular: Aralarında komutanlar da var...

Ordudan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki bir köyde yaşanan çatışmada 5 askerin öldüğü, birisi subay olmak üzere 5 askerin de ağır yaralandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yine Lübnan'ın güneyindeki iki ayrı olayda 2 askerin öldüğü, 2'sinin ise ağır yaralandığı ifade edildi.

Ölen askerlerden ikisinin yüzbaşı rütbesinde olduğu kaydedildi. Bu olaylarla birlikte İsrail işgalinin başladığı 30 Eylül'den bu yana Lübnan'daki çatışmalarda ölen İsrail askerlerinin sayısı 8'e yükseldi.

ÖLÜ VE YARALI ASKERLER SOSYAL MEDYADA HIZLA YAYILMIŞTI

İsrail ordusu kayıplara dair sessizliğini saat 14.45'te bozup bir askerin öldüğünü açıkladı.

Ölü veya yaralı askerlerin Lübnan'dan helikopterlere taşındığını gösteren video kaydı ise sosyal medyada hızla dolaşıma girdi.

Smotrich, ölen askerin çavuş rütbesindeki Eitan Itzhak Oster olduğunu aktardı. Oster, İsrail ordusunun Lübnan'a karadan başlattığı işgalinin ardından öldüğü açıklanan ilk asker oldu. İsrail ordu sözcülüğü de Eitan Itzhak Oster adlı askerin öldüğünün ailesine haber verildiğini duyurdu

Haberin Devamı

Öte yandan yerel basında çıkan haberlerde Lübnan'daki çatışmalarda çok sayıda İsrail askerinin de yaralandığı aktarılırken resmi makamlar bunu doğrulamadı. İsrail ordusu, 30 Eylül'de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını bildirmişti.

Kara saldırısında İsraile büyük şok Resmen duyurdular: Aralarında komutanlar da var...

YAKIN MESAFEDEN DOĞRUDAN ÇATIŞMA

Ordu ayrıca, Pazartesi gecesi Lübnan'ın güneyine giren birliklerin görüntülerini paylaştı. Kayıtta, 98'inci Tümen'e bağlı askerlerin hem gece hem de gündüz çekilmiş görüntüleri var. Ordu, işgal askerlerinin Hizbullah savaşçılarıyla yakın mesafede doğrudan çatışmaya girdiğini belirtti.