DünyaRusya’dan İHA’larla yeni saldırı dalgası

Rusya’dan İHA’larla yeni saldırı dalgası

27.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus ordusunun Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine yönelik insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırının ikinci dalgasını başlattığını duyurdu. Açıklamada, İHA’ların Ukrayna’nın Kiev, Çerkassi, Poltava ve Kirovograd yönünde görüldüğü kaydedildi.

Rusya’dan İHA’larla yeni saldırı dalgası

‘Savaş suçu teşkil ediyor’

Haberin Devamı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “X” hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın dün düzenlediği hava saldırısına tepki gösterdi. Rus ordusunun düzenlediği yoğun füze ve İHA saldırısında sivillerin de hedef alındığını kaydeden Kuleba, “Rusya, sivillere karşı korkakça bir savaş yürütmeye devam ediyor, bu da savaş suçu teşkil ediyor” değerlendirmesinde bulundu. Kuleba, uluslararası ortaklarından Ukrayna’nın, Rusya topraklarındaki meşru askeri hedeflere yönelik uzun menzilli saldırılar düzenleme hakkını teyit etmelerini istedi.

‘En yoğun salrdırılardan biri’

Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise, Rus ordusunun düzenlediği saldırılarda 100’ü aşkın füze ve 100’e yakın İHA kullandığını bildirdi. Saldırıyı ülkesine yönelik gerçekleşen en yoğun saldırılardan biri olarak değerlendiren Zelenskiy, ağırlıklı olarak kritik öneme sahip enerji gibi sivil altyapıların hedef alındığına dikkatini çekti, ülkenin enerji sisteminde ağır hasar meydana geldiğini aktardı. Rus saldırısının başta Kiev olmak üzere Ukrayna’nın birçok bölgesini etkilediğini dile getiren Zelenskiy, “Maalesef ölenler var. Onlarca yaralı var, herkese gerekli yardım yapılıyor” ifadesini kullandı.