Dünya Putin'in 'ölüm meleği'nin kocası ortaya çıktı! 'Slav ejderhası' 100'den fazla Ukraynalı öldürmüş

Putin'in 'ölüm meleği'nin kocası ortaya çıktı! 'Slav ejderhası' 100'den fazla Ukraynalı öldürmüş

01.04.2022 - 15:24 | Son Güncellenme:

40'tan fazla insan öldüren Rus yanlısı bir elit kadın keskin nişancının, 100'den fazla Ukraynalıyı vurduğunu iddia eden bir isyancı komutanla evli olduğu ortaya çıktı. 309 Alman'ı öldüren 'Leydi Ölüm' dahil birçok kadın keskin nişancı, Sovyetler ordusunun efsanesi olmuştu.

Putinin ölüm meleğinin kocası ortaya çıktı Slav ejderhası 100den fazla Ukraynalı öldürmüş

Bu hafta 41 yaşındaki Irina Starikova'nın çatışmalarda yaralandıktan sonra Ukrayna güçleri tarafından yakalandığı bildirildi. Kötü şöhretli iki çocuk annesinin, ayrılıkçı Donbas bölgesinde 40'tan fazla insanı öldürüldüğü söyleniyor.

Haberin Devamı

Irina'nın şimdi, Belarus tarafından bir dizi suçtan aranan ve daha önce hapis yatmış 43 yaşındaki Alexander Ogrenich - namı diğer Gorynych (Slav ejderhası) ile evli olduğu ortaya çıktı. Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde 2014 yılında ayrılıkçı bir "istihbarat birimine" başkanlık eden Ogrenich, çatışmalarda 100'den fazla Ukraynalıyı öldürdüğünü iddia etti. Ogrenich bir röportajda şu ifadeleri kullandı:

"Evet, çok fazla öldürdüm. Rakam 100'ün üzerinde. Eğer düşman dürbünde görülüyorsa, başka ne yapılır?"

ALTINCI AY DÖNÜMLERİNDE CİNAYETE ARA VERDİLER

Bir videoda çift, 2016'da 'cinayetten bir günlük izin' aldıkları karede Ogrenich şu mesajı paylaştı: "Bugün izin günümüz çünkü altıncı ay dönümümüz. Sana büyük bir hediye vermeye karar verdim. Seni çok seviyorum. Bugün, yarın ve sonsuza kadar beraber dinleneceğiz". Irina bu mesaja "Her zamanki gibi. Görev görevdir" diye yanıt verdi. Ogrenich de buna karşılık olarak, "Aramızda ne kadar harika şeyler olduğunu görüyorsun. Savaş bitecek ve her şey daha da iyi olacak" dedi.

Haberin Devamı

Putinin ölüm meleğinin kocası ortaya çıktı Slav ejderhası 100den fazla Ukraynalı öldürmüş

'İNANÇLI BİR İNSANIM, YALAN SÖYLEMEYECEĞİM'

Ogrenich şu an devam eden Rus işgalinden önce, sınırın her iki tarafındaki sivillerin kendisinin de yanında savaştığı Rus yanlılarının saldırılarına maruz kaldığını itiraf etmişti. Altı yıl önce bir Belarus haber sitesine verdiği röportajda Ogrenich şunları söyledi:

"Elbette barışçıl insanlar acı çekiyor. Mükemmel olamayız. Bir toplu saldırı olduğunda bundan kaçamazsınız, bunun bir savaş olduğunu o zaman anlarsınız. Bizim hatamızdan kaynaklanan kayıplar da var, inkar etmeyeceğim. Rusya olmasaydı, burada hepimiz ölmüş olurduk."

Putinin ölüm meleğinin kocası ortaya çıktı Slav ejderhası 100den fazla Ukraynalı öldürmüş

Ogrenich, Belarus'tan Donbas'a kaçmadan önce sabıka kaydı olduğunu da itiraf etti ve "Bunu saklamayacağım, inançlı bir insanım. Hırsızlık ve dolandırıcılıktan hüküm giydim. Borç aldım, geri vereceğimi söyledim ama vermedim. Yaptığım bu tarz bir şeydi. Toplamda sekiz yıl hapis yattım" dedi.

UKRAYNA ORDUSU 'İNTİKAM' SİNYALİ VERMİŞTİ

Hem Ogrenich hem de Starikova daha önce başkalarıyla evliydi. Kadın keskin nişancı aslen Donetsk'li ve biri 9, diğeri 11 yaşında iki kızı var. İki çocuk annesi Irina, Ukrayna'da bir savaş alanında yaralı halde bulundu ancak bazı hesapların dediği gibi rahibeyken keskin nişancı olduğu iddiası doğru değil. Irina'nın kaderi şimdi Ukraynalıların elinde ancak 'siviller de dahil olmak üzere en az 40 kişiyi öldürdüğü' iddiaları arasında başına ne geldiği bilinmiyor. Kiev ordusu, 'toprağımızda barışçıl insanları öldüren herkes intikam bekleyebilir' demişti. Irina'nın Rus güçleri tarafından terk edildiğine dair de iddialar var.

Haberin Devamı

Putinin ölüm meleğinin kocası ortaya çıktı Slav ejderhası 100den fazla Ukraynalı öldürmüş

309 ALMAN ÖLDÜREN 'LEYDİ ÖLÜM'

Sovyet Rusya, İkinci Dünya Savaşı sırasında kadın keskin nişancıları ile ün salarken, diğer ülkeler kadınları fabrikalarla veya çiftçilikle sınırlamayı tercih etti. En başarılı kadın keskin nişancı olan Kiev doğumlu Lyudmila Pavlichenko, 309 teyit edilmiş öldürme rakamına sahipti ve kendisine 'Leydi Ölüm' lakabı verildi. 1942'deki bir yara nedeniyle aktif hizmetini bitirdi ve rejim için ünlü bir propagandacı oldu. 

Putinin ölüm meleğinin kocası ortaya çıktı Slav ejderhası 100den fazla Ukraynalı öldürmüş

17 YAŞINDA ORDUYA GİRDİ, 19 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Bir başka Rus kadın keskin nişancı olan Yelizaveta Mironov, Almanya 1941'de Sovyetler Birliği'ni işgal ettiğinde sadece 17 yaşındaydı. Moskova doğumlu kadın, Kızıl Ordu'ya katılmak için gönüllü olduğunda liseyi yeni bitirmişti. Mironov, Odessa ve Sivastopol kuşatmalarında savaştı ve bazı kaynaklar 100'den fazla olduğunu iddia etmesine rağmen, 34 kişiyi öldürdüğü teyit edildi. Ekim 1942'de beş gün süren şiddetli çatışmalarda 20'den fazla Alman'ı öldürdüğü söylenen Mironov, Novorossiysk savaşında ciddi şekilde yaralandı ve henüz 19 yaşındayken hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

800 BİN KADIN GÖREV YAPTI

Çoğu keskin nişancı, Moskova yakınlarındaki Kadınlar Keskin Nişancılık Eğitim Okulu'ndan mezun oldu. Eğitmenlerin ve mezunların ortak çabalarının, İkinci Dünya Savaşı sırasında 12 bin Alman askerini öldürdüğüne inanılıyor. Savaş sırasında, pilotlar ve makineli tüfekçiler gibi roller de dahil olmak üzere yaklaşık 800 bin kadın Sovyetler Birliği'ne hizmet etti. Kadın Sovyet savaşçıların eylemleri, Nobel Ödülü sahibi Svetlana Alexievich tarafından 1985'te yazılan The Unwomanly Face of War adlı kitabında da belgelendi.