DünyaObama 10 puan önde

Obama 10 puan önde

14.10.2008 - 00:35 | Son Güncellenme:

ABD’de başkanlık seçimine üç hafta kala Washington Post ve ABC News’un ortak anketi, Demokrat adayı Cumhuriyetçi rakibi McCain’in açık ara önünde gösterdi

Obama 10 puan önde

ABD’de 4 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratik Parti’nin adayı olan Barack Obama, Cumhuriyetçi rakibi John McCain’i 10 puan geride bıraktı.
ABC News ve Washington Post tarafından 8-11 Ekim tarihleri arasında yapılan ve başkanlık seçimine üç hafta kala yayımlanan ankete göre, seçmenin yüzde 53’ü Obama’yı, yüzde 43’ü de McCain’i destekliyor.

Hiçbir aday seçimi kaybetmedi
Anketörler, bugüne kadar ekim ayında rakibiyle arayı bu kadar açmış olan hiçbir adayın seçimi kaybetmediğini belirttiler.
Reuters/C-Span/Zogby anketinde ise Obama’nın destek oranı yüzde 48, McCain’inkiyse yüzde 44 olarak belirlendi. Bu ankette, Obama’nın bağımsızlar arasındaki destek oranının da McCain’in 17 puan üzerinde olduğu ortaya çıktı. Obama’nın kadın seçmenler arasında da McCain’in 9 puan önünde olduğu belirtildi.

En önemli konu...
ABC News/Washington Post anketinde ayrıca, halkın yüzde 55’inin bu seçimlerde en önemli konunun ekonomi olduğunu düşündüğü belirlendi.
Her 10 katılımcıdan 9’u ulusal ekonominin gidişatından endişeli olduklarını söylerken, 10 katılımcıdan 7’si kendi ailelerinin mali durumu hakkında kaygılı olduğunu belirtti.
Ankete göre, Başkan George W. Bush’u onaylayanların oranı yüzde 23’e düştü. Bu oranın, bugüne kadar görevdeki bir başkan için kaydedilen en düşük onay oranı olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Obama 10 puan önde