DünyaNişanlısına gidiyormuş

Nişanlısına gidiyormuş

28.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransa’dan İngiltere’ye geçmek isteyen mültecileri taşıyan ve Manş Denizi’nde batan teknede hayatını kaybedenlerden birinin kimliği ve hikâyesi belli oldu... 

Nişanlısına gidiyormuş

DIŞ HABERLER - Geçtiğimiz Çarşamba günü Fransa'nın kuzeyinde bulunan Pas-de-Calais bölgesinden İngiltere’ye gitmek üzere yola çıkan ve Manş Denizi’nde batan teknede ölen 27 kişiden birinin kimliği belirlenirken, trajik bir hikayesi olduğu ortaya çıktı. Kuzey Iraklı Meryem Nuri Muhammed Emin’in, İngiltere’de bulunan nişanlısına sürpriz yapmak için teknede olduğu bildirildi. 

Haberin Devamı

24 Kasım'da yaşanan olayda göçmen botunun batmasıyla 27 kişi boğularak ölmüştü. Yetkililer yaşamını yitirenler arasında 17 erkek, biri hamile 7 kadının ve üç çocuk bulunduğunu açıklamıştı. Olayın ardından Fransa ve Birleşik Krallık arasındaki gerilim yükselmişti.

‘Haberdar değildim’

Öte yandan söz konusu faciada hayatını kaybedenlere ilişkin bilgiler de gelmeye başladı. Nitekim bu faciada hayatını kaybedenlerden birinin, Kuzey Iraklı Meryem Nuri Muhammed Emin olduğu belirlenirken, Birleşik Krallık’ta yaşayan nişanlısına giderek sürpriz yapmayı planladığı anlaşıldı.

"BBC”ye konuşan Meryem’in nişanlısı, onun Manş Denizi'ni geçme girişiminden son ana kadar haberdar olmadığını söyledi. Kimliğini açıklamak istemeyen adam, Meryem'in botta bir yakınıyla beraber seyahat ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Kendisi de göçmen olan nişanlısı, GPS'i kullanarak nişanlısını takip ettiğini ve Snapchat üzerinden son ana kadar mesajlaştıklarını kaydetti. Nişanlısının ifadelerine göre 24 yaşındaki Meryem, gönderdiği son mesajda teknenin batmak üzere olduğunu haber verirken, yetkililerin geldiğini söyleyerek aynı zamanda umut vermeye da çalıştı. Nişanlı, şöyle devam etti:

“Nişanlımla sürekli temas halindeydim. Konumunu canlı şekilde takip ediyordum. Tekneye bindikten 4 saat 18 dakika sonra onu kaybettim. Sanırım denizin ortasındalardı.

Adam ayrıca, sinyal kaybolmadan önce telefonda konuştuklarını bildirdi ve botta yaklaşık 30 kişinin olduğunu söylediğini  aktardı. 

Meryem'in amcası da olayı doğrulayarak Meryem'in cansız bedeninin Irak'a gönderilmesini beklediklerini söyledi. Kızın bir başka yakını da, onun “daha iyi bir hayat aradığını” ifade etti.