DünyaLondra sele teslim

Londra sele teslim

14.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra’da önceki gün 90 dakika boyunca yağan yağmur, kentte aralarında Notting Hill semtindeki ünlü Portobello caddesinin de bulunduğu pek çok önemli yerin, bazı metro istastonları ve otoyolların sular altına kalmasına neden oldu.

Londra sele teslim

DIŞ HABERLER - Ani sağanağın özellikle Batı ve Güney Londra’da etkili olduğu ve 90 dakikada bir aylık yağmurun yağdığı belirtirken,kentte artan bodrum inşaatlarının alt yapıyı bozduğu iddia edildi.  Kensington bölgesinde yaşayan ‘Queen’ grubunun gitaristi Brian May de lüks evinin bodrum katına su bastığını ve fotoğraf albümlerinin de bulunduğu eşyalarının zarar gördüğünü söyledi. May, Kensington’da 150 yıldır sel olmadığını belirterek, “Sel, son dönemde bodrum katlarına yapılan inşaatların sonucu. Kensington ve Chelsea konseyi yıllarca bodrumlar için kazı yapmanın tehlikeleri konusunda uyarmıştı. Drenaj sistemini etkisiz bırakıyor” dedi.

Haberin Devamı

İngiliz ‘Daily Mail’ gazetesine konuşan iklim ve sel uzmanı Mary Dhonau da iklim değişikliğinin dışında bölgedeki artan ‘süper bodrumların’ da su baskınlarına yol açtığını ifade etti.

Öte yandan Kensington ve Chelsea, Maida Vale ve Notting Hill semtini özellikle etkileyen selin işyerlerine, altyapıya ve konutlara verdiği hasarın milyonlarca sterlin değerinde olduğu belirtildi.