DünyaSon dakika | Beyrut ateş altında! İsrail-Lübnan savaşında yeni aşama: İlk kez oldu...

CANLI Son dakika | Beyrut ateş altında! İsrail-Lübnan savaşında yeni aşama: İlk kez oldu...

03.10.2024 - 12:32 | Son Güncellenme:

Sekiz İsrail askerinin öldürüldüğü saldırı kara işgalini durdururken, Lübnan ordusu bugün sınır hattındaki bir kışlanın vurulduğunu duyurdu. Beyrut ve Şam'da arka arkaya hava saldırıları düzenlendi.

Orta Doğu'da beş ülkeye yayılan savaştaki bütün gelişmeleri dakika dakika canlı blog sayfasına taşıyoruz.

megaphone

CANLI AKTARIYORUZ

LÜBNAN'A BOMBA YAĞIYOR

İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine yönelik hava saldırıları devam ediyor. Saldırı sonucu bölgeden duman ve alevler yükseldi.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında, İran'ın 1 Ekim'de düzenlediği füze saldırısına olası bir karşılık konusunda ABD'nin İsrail ile "çok sıkı bir etkileşim" içinde olduğunu belirtti. Singh, "Ancak İsrail'in vereceği karşılığın ne olacağı hakkında daha fazla spekülasyon yapmayacağım." dedi.

Singh, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, iki tarafın görüşmelerinin özel konuşmalar olduğunu dile getirerek, "Size söyleyebileceğim şey, daha çok onların (İsrail'in) tepkisinin ne olabileceğini anlamaya çalışıyoruz. Daha fazla ayrıntıya giremeyeceğim." ifadesini kullandı.

ABD'nin bu konuda İsrail ile istişarelere devam edeceğini söyleyen Singh, İsrail'in hedeflerinin ne olabileceği, vereceği karşılığın nasıl görünebileceği konusunda temasların sürdüğünü belirtti.

Singh, ABD'nin bölgede çatışmaların yayılmasını istemediğini de savunarak, "Biz İran dahil hiçbir ülke veya grupla çatışma istemiyoruz." diye konuştu.

AA muhabirinin, İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı başlatmasının ardından ABD'nin bölgeye gönderdiği takviye kuvvetlerinin Güney Kıbrıs'taki hava üssüne konuşlanıp konuşlanmadığı ve bölgede keşif uçuşları yaparken bu üssün kullanılıp kullanılmadığı sorusunu yanıtlayan Singh, ABD'nin üs seçenekleri ve uçaklarının nerede bulunduğu konusunda konuşmayacağını söyledi.

TULKAREM MÜLTECİ KAMPI’NA HAVA SALDIRISI: 14 ÖLÜ

İsrail’in Filistin’in Gazze Şeridi ve Batı Şeria bölgelerine yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, Batı Şeria’da bulunan Tulkarem Mülteci Kampı’na hava saldırısı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail ordusu, saldırıyı doğrulayarak, saldırıyı İsrail iç istihbarat servisi Shin Bet ile ortak bir operasyon olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı
HAVA SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye bölgesine yönelik hava saldırılarına devam ediyor. Saldırı sonucu bölgeden duman ve alevler yükseldi.


'HUDEYDE KENTİNE 2 HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ'

 

Yemen’deki İran destekli Husiler, ABD ve İngiliz koalisyon uçaklarının ülkenin batısındaki Hudeyde kentine 2 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

'EN KÖTÜ SENARYO' DAHİL HAZIRLIKLAR YÜRÜTÜLÜYOR

 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Barış Operasyonlarından Sorumlu Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) personelinin hala görevlerinin başında olduğunu, duruma göre planlamaların sürdüğünü ve "en kötü senaryo" dahil olmak üzere hazırlık yapıldığını bildirdi

Haberin Devamı