DünyaKuzey Kore’de yeni salgın çıktı!

Kuzey Kore’de yeni salgın çıktı!

17.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülke genelinde 4.5 milyondan fazla kişinin bağırsak enfeksiyonuna yakalandığı belirtildi. İlaçlarını bağışlayan Kim Jong Un halkına ilgili görünmeye çalışıyor.

Kuzey Kore’de yeni salgın çıktı

Kuzey Kore’de yeni bir bulaşıcı hastalığın yayıldığı ve ülke lideri Kim Jong Un’un yeni hastalıkla mücadele edenler için kendi özel ilaçlarını bağışladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Kore Merkezi Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Kim, ülkenin güneydoğusundaki Haeju kentinde akut bağırsak enfeksiyonu teşhisi konulanlar için ailesine ait özel ilaç stoklarını sundu.

Haberlerde 26 milyonluk Kuzey Kore’de 4.5 milyondan fazla kişinin tanımlanamayan ateşli hastalığa yakalandığı ve yalnızca 73 kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu. Su artıtma tesisleri yetersiz olan ve 1990’lardan bu yana sağlık sisteminin altyapısının çöktüğü ülkede bu tür hastalıkların sık yaşandığına dikkat çekiliyor.

Salgınının ne derece ciddi olduğu bilinmiyor, ancak Kuzey Kore’yi takip eden uzmanlar Covid-19’un yol açtığı zorlukları göğüsleyebilmek için daha büyük bir kamu desteğine ihtiyaç duyan Kim’in halkın sıkıntılarıyla ilgilenen bir lider imajı çizmeye çalıştığını düşünüyor.

Haberin Devamı

Kuzey’deki sağlık sorunlarını takip eden Güney Kore’nin casus ajansı ateşli hastaların büyük çoğunluğunun kızamık, tifo ve boğmacaya yakalandığını belirtti. Ajans başkanı Ahn Kyung-su “Kuzey Kore’de kızamık ya da tifo salgınları yaşanıyor. Bence orada bir salgın hastalık olduğu doğru ancak Kim’in bunu halkına ilgi gösterdiğini vurgulamak için bir fırsat olarak kullanıyor” diye konuştu ve “Bu tıbbi olmaktan öte siyasi bir mesaj” yorumunu yaptı.