Dünya 'Kimse beni adaylıktan çekilmeye zorlamıyor': Biden'dan adaylığını sürdürme sözü

'Kimse beni adaylıktan çekilmeye zorlamıyor': Biden'dan adaylığını sürdürme sözü

04.07.2024 - 10:35 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, başkan adaylığından çekilmesi için kamuoyundan ve kendi partisi içinden gelen baskılara rağmen yarıştan çekilmeyeceğini söyledi.

Kimse beni adaylıktan çekilmeye zorlamıyor: Bidendan adaylığını sürdürme sözü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Joe Biden, Demokratlar içinde başkanlık yarışından çekilmesi yönünde artan baskılara rağmen "kimsenin onu adaylıktan çekilmeye zorlamadığını" söyledi. Biden, kampanya ekibi ve Demokratların kampanya faaliyetlerini desteklemekten sorumlu Demokratik Ulusal Komite (DNC) ile Çarşamba günü bir Zoom görüşmesi gerçekleştirdi. Biden yarışa devam etme sözü vererek, "Ben adayım. Ben Demokrat Parti'nin lideriyim," diyerek, "Kimse beni (adaylıktan) çekilmeye zorlamıyor," dedi. 

Haberin Devamı

Eski Başkan Donald Trump'a karşı gösterdiği zayıf performans nedeniyle Demokratları endişelendirmiş, 81 yaşındaki Biden'ın zihinsel olarak Trump ile rekabet edip edemeyeceği konusunda bir dizi soruya yol açmıştı.

Konuya vakıf olan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen üç kişi, Biden'ın, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile birlikte Demokratik Ulusal Komite'nin Zoom görüşmesine sürpriz bir şekilde katıldığını belirtti.

Biden görüşmede, moral konuşması olarak nitelendirilen bir konuşma yaparak, seçimin risklerine vurgu yaptı ve daha önce münazara sonrası yaptığı, "yere düştükten sonra ayağa kalkacağına" dair yorumlarını yeniledi.

Bu telefon görüşmesi, Başkan'ın sağlık durumuyla ilgili artan endişeleri yatıştırma çabalarının ardından geldi. 

Haberin Devamı

ABD'nin en çok okunan haber kuruluşlarından New York Times'ın (NYT) yayın kurulu, ülkesine hizmet etmek için Biden'ın yarışı bırakması gerektiğini söyleyen bir yazı yayınladı.

Buna rağmen Biden'ın ailesi CNN'e verdiği demeçte, yeniden seçilmek için mücadele etmeye devam etmesi için Biden'a yalvardıklarını söyledi.

Biden'ın ailesi Pazar günü başkanlık yarışında kalması için ABD başkanını teşvik etti ve seçim kampanyasının kargaşaya sürüklenmesinin ardından üst düzey yardımcılarının kovulup kovulmaması gerektiğini tartıştılar.

Yazarlar