Dünyaİyiydi ama arayı henüz açamadı

İyiydi ama arayı henüz açamadı

13.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerde Demokratların adayı olan Kamala Harris’in, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’a karşı önceki gün ilk kez karşı karşıya geldiği münazarada daha başarılı olduğu belirtilirken, bu performansın, seçmenlerin kararını etkilemediği öne sürüldü.

İyiydi ama arayı henüz açamadı

Amerikan medyasının büyük bölümüne göre, Harris, tartışma programında Trump’a karşı üstün olsa da, başkanlık yarışı halen başa baş seyrediyor. Ülkenin farklı yerlerindeki kararsız seçmenlerin görüşlerini yansıtan haberlerde, Harris’in kısmen daha iyi performans sergilediği ancak kendisini, Joe Biden’dan ayrıştıracak ve Trump karşısında “net favori” haline getirecek bir konuma oturtamadığına işaret edildi.

Haberin Devamı

İngiliz “The Guardian” gazetesinin haberine göreyse, Trump’ın kampanyasını yöneten Susie Wiles ve Chris LaCivita, eski başkanın münazaranın kazananı olduğunu öne sürdü. Ancak kilit öneme sahip danışmanları, ikna edici olmayan gösterinin ardından Trump’ın kararsız seçmenleri ikna etmesinin pek mümkün görünmediğini kabul ediyor.  ABD Temsilciler Meclisi’ndeki pek çok Cumhuriyetçi’nin de, Trump’ın performansından duydukları hayal kırıklığını dile getirdiği belirtildi. 

İyiydi ama arayı henüz açamadı

Başkan Joe Biden’ın, 11 Eylül anması kapsamında katıldığı bir etkinlikte, Trump destekçisi tarafından kendisine verilen şapkayı takması sosyal medyada çok konuşuldu. Birçok Trump taraftarı “Desteğin için teşekkürler Joe” mesajı paylaşırken, Beyaz Saray Biden’ın şapkayı iki partili demokrasiyi savunmak için taktığını belirtti.