Dünyaİnfaz anı kamerada! Frankfurt silah sesleriyle yankılandı: Saldırgan ve kurban Türk

İnfaz anı kamerada! Frankfurt silah sesleriyle yankılandı: Saldırgan ve kurban Türk

22.08.2024 - 11:29 | Son Güncellenme:

Almanya'daki tren istasyonu gece saatlerinde silah sesleriyle yankılandı. Soğukkanlı saldırgan kurbanına yaklaşıp hiçbir şey söylemeden ateş açmaya başladı. Kısa süre içinde hem kurbanın hem de zanlının Türk olduğu anlaşıldı.

Almanya’nın Frankfurt şehrindeki Frankfurt Merkez Tren İstasyonu’ndan geçtiğimiz akşam yerel saatle 21.00 sıralarında silah sesleri yükseldi. İstasyonun 9. peronunda 54 yaşındaki bir Türk, yine Türk vatandaşı olan 27 yaşındaki kurbanına aniden yaklaşarak hiçbir şey söylemeden ateş açtı. 

Haberin Devamı

BİRKAÇ METRE UZAKTA YAKALANDI

Saldırıya uğrayan genç, olay yerinde hayatını kaybetti. Kaçmaya çalışan saldırgan ise suç mahallinden yalnızca birkaç metre uzaktaki başka bir peronda yakalandı. Zanlı tutuklanmaya direnmeden teslim oldu. Güvenlik güçleri daha sonra cinayet silahını da buldu. 

Alman basınına göre, istasyon yaklaşık 25 dakika boyunca trenlere ve yolculara kapatıldı. Bir görgü tanığı Alman medyasına verdiği demeçte, saldırganın 'dört veya beş el ateş ettiğini' anlattı. Gözaltına alınan saldırganın bugün hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

VAHŞETİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İnfaz anı kamerada Frankfurt silah sesleriyle yankılandı: Saldırgan ve kurban Türk

Kısa süre içinde silahlı saldırıya dair güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Kamera kaydında, saldırganın, kurbanına arkadan yaklaşarak hiçbir şey söylemeden kafasına birkaç el ateş ettiği ve kurbanı yere düştükten sonra dahi ateş etmeyi sürdürdüğü gözler önüne serildi.

Haberin Devamı

'SOĞUKKANLI BİR SUÇ'

Saldırgan ve kurbanı arasındaki ilişkisi belirsizliğini koruyor. Fakat Alman medyası yaşananlarda kesin olan şeyin, 'soğukkanlı bir suç' olduğunun altını çiziyor. Savcılık, ikilinin birbirlerini tanıyıp tanımadıklarının devam eden soruşturma ile anlaşılacağını bildirdi.