DünyaGoogle’ın ‘ev sahibi’ bile ondan davacı oldu!

Google’ın ‘ev sahibi’ bile ondan davacı oldu! 

26.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Adalet Bakanlığı, “çevrimiçi reklamcılık pazarındaki hakimiyetiyle rekabete zarar vermekle” suçladığı teknoloji devi Google’a dava açtı.

Google’ın ‘ev sahibi’ bile ondan davacı oldu

Davaya 8 eyalet müdahil olurken, bunlar arasında Google’ın merkezinin bulunduğu California’nın da olması dikkat çekti. Davaya müdahil olan diğer eyaletler ise Colorado, Connecticut, New Jersey, New York, Rhode Island, Tennessee ve Virginia. 

Haberin Devamı

Mahkeme tutanaklarına göre hükümet, tekelcilik şikayetinde, Google’ı dijital reklamcılık teknolojileri üzerindeki hakimiyeti karşısında her türlü tehdidi ortadan kaldırmak veya azaltmak için rekabete aykırı, dışlayıcı ve hukuka aykırı yöntemler kullanmakla suçladı. Başsavcı Merrick Garland, Google’ın 15 yıl boyunca iddia edilen rekabete aykırı davranışının internet siteleri ve yayıncılar için reklam gelirlerinin düşmesine, pazarlamacılar için daha yüksek reklam maliyetlerine yol açtığını ifade etti. Google’ın araçlarını kullanan çok sayıda hükümet kuruluşundan birinin de Amerikan Silahlı Kuvvetleri olduğu belirtilirken, şikayette, ABD hükümetinin de zarar gördüğü belirtildi.