DünyaGizli servis erken davrandı

Gizli servis erken davrandı

17.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Donald Trump önceki gün yeni bir suikast girişimiyle karşı karşıya kalırken, şüpheli, Gizli Servis’in dikkati sayesinde ateş edemeden yakalandı. Şüphelinin sıkı bir Trump karşıtı ve Ukrayna savaşı konusunda takıntılı olduğu öğrenildi.

Gizli servis erken davrandı

ABD’de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump yeni bir suikast girişimiyle karşı karşıya kaldı. Trump, 13 Temmuz’da düzenlediği seçim mitinginde konuştuğu sırada silahlı saldırıya uğrayarak sağ kulağından yaralanmıştı. Bu kez şüpheli, ateş açamadan yakalandı. Florida’da, Trump’ın sahibi olduğu golf kulübü yakınlarında silahlı bir şüphelinin yakalanması sonrası FBI soruşturma başlatırken, olayla ilgili detaylar netleşti. Gizli Servis, bir ajanın, Trump’ın golf sahasındayken ucu çalılıklardan dışarı çıkmış bir tüfek görerek hızla buraya ateş açtığını açıkladı. Şüphelinin görüldüğü çalılıkta dürbünlü bir AK-47 tipi tüfek, iki sırt çantası ve bir kamera ele geçirildi. Trump’tan 300-500 metre uzakta olan şüphelinin, daha sonra silahı bırakıp aracıyla kaçtığı öğrenildi. Şüpheli görgü tanıklarının yardımları sayesinde yakalanırken, adının Ryan Wesley Routh olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

‘TESLİM OLMAYACAĞIM’

Olayın sonrası kendisine ait sosyal ağ üzerinden açıklama yapan Trump, “Güvende ve iyiyim, kimse yaralanmadı. Tanrı’ya şükürler olsun!” dedi. “Bu dünyada bizi durdurmak için ne gerekiyorsa yapacak insanlar var” diyen Trump, “Sizin için savaşmaktan vazgeçmeyeceğim. Asla teslim olmayacağım” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamadaysa, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in olayla ilgili bilgilendirildiği belirtilerek, “Trump’ın güvende olduğunu bilmek onları rahatlattı” denildi.  

Trump’ı silahıyla hedef aldığı iddiasıyla bugün ilk kez hakim karşısına çıkan 58 yaşındaki Ryan Wesley Routh’a, “ateşli silah bulundurma” ve “seri numarası silinmiş ateşli silah bulundurma” başlıkları altında iki ayrı suçlama yöneltildi. Routh hakkındaki soruşturma devam ediyor. Florida’nın Cumhuriyetçi Valisi Ron DeSantis de, Trump’a yönelik ikinci “suikast girişimi” olduğu belirtilen olayla ilgili kendisinin ayrıca bir soruşturma yürüteceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Musk: Niye Biden ve Harris’e denemiyorlar?

Trump’ı destekçisi olduğu bilinen Elon Musk, olay sonrası tartışma yaratan paylaşımlarda bulundu. Musk, suikast girişimi için ‘Neden Trump’u öldürmek istiyorlar’ sorusuna “Sizce neden kimse Biden veya Kamala Harris’e suikast yapmayı denemiyor?” ifadelerini ekledi. Büyük tepki ardından paylaşımını kaldıran Musk, sadece şaka yaptığını ifade etti.

Gizli servis erken davrandı

SAVAŞA GİTTİ, GERİ ÇEVRİLDİ!

Gözaltına alınan şüpheli Ryan Wesley Routh’un son yıllarını bir görev arayışıyla geçirdiği ve Ukrayna’daki savaşa takıntılı olduğu ifade ediliyor. Şüphelinin sabıka kayıtları olduğu ve kolluk kuvvetleriyle çok sayıda sorun yaşadığı anlaşıldı. Routh’un geçmişte ‘New York Times’ ve ‘Newsweek’ gibi kuruluşlara röportaj verdiği, Newsweek’e “Dünyanın Rusya’ya karşı birleşmesi gerektiğini” söylediği de ortaya çıktı.

Routh, Ukrayna’daki Uluslararası Gönüllü Merkezi’nin başkanı olarak anılıyor ve gönüllüleri organize ettiği belirtiliyor. Gönüllülerden bir ordu kurmaya çalışan ancak başarısız olan Routh, kendisi de Ukrayna sınırından geri çevrilmiş. 2022’deki paylaşımlarında da “Ukrayna’da savaşmaya ve ölmeye hazır olduğunu” belirtmişti. Aynı yıl AFP’ye “Putin’in terörist olduğunu ve durdurulması gerektiğini” söyleyen Routh’un, Filistin yanlısı ve Çin karşıtı paylaşımları da mevcut.

Haberin Devamı

Gizli servis erken davrandı

Şüphelinin gözaltına alındığı ana ilişkin görüntüler paylaşıldı.

‘Taylor Swift’ten nefret ediyorum’

Ünlü şarkıcı Taylor Swift, Demokratların ABD başkan adayı ve halen ABD başkan yardımcısı olan Kamala Harris’e desteğini açıkladıktan günler sonra, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, yıldıza karşı hoşnutsuzluğunu sosyal medyadan büyük harflerle dile getirdi. Trump, “Taylor Swift’ten nefret ediyorum!” diye yazdı.

Yazarlar