DünyaDEAŞ'ın sözde "Irak Valisi" öldürüldü

DEAŞ'ın sözde "Irak Valisi" öldürüldü

22.10.2024 - 15:02 | Son Güncellenme:

Irak Başbakanı El-Sudani, DEAŞ'ın sözde "Irak Valisi ve birçok örgüt mensubunun öldürüldüğünü" söyledi. Başbakan, diğer DEAŞ üyelerinin isimlerinin DNA analizinden sonra açıklanacağını söyledi.

DEAŞın sözde Irak Valisi öldürüldü

Irak Başbakanı Muhammed Şiya El-Sudani, Irak'ın kuzeydoğusundaki Hamrin Dağları'nda DEAŞ'ın sözde Irak Valisi Cessim El-Mazroui Ebu Abdulkadir ve aşırıcı örgütün sekiz üst düzey liderinin öldürüldüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Irak Başbakanı, IŞİD üyelerinin Terörle Mücadele Servisi ve Ulusal Güvenlik'in Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın gözetiminde gerçekleştirilen "kahramanca ve olağanüstü bir operasyon" sırasında meydana geldiğini belirtti. Operasyon, Hamrin Dağları'ndaki terörist sığınaklarını hedef aldı.

El-Sudani, güvenlik güçlerini överken, "Irak'ta teröristlere yer yok. Onları saklandıkları yerlere kadar takip edeceğiz ve Irak toprakları onların iğrenç eylemlerinden temizlenene kadar hepsini ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

DNA ANALİZİ

Buna karşılık, Ortak Operasyonlar Komutanlığı (JOC) da "Küresel Koalisyon güçlerinden teknik yardım ve hassas istihbarat desteğiyle bu sabah şafak vakti gerçekleşen operasyonda dokuz teröristin öldürüldüğünü, bu kişiler arasında IŞİD'in Irak Valisi olarak bilinen Cessim El-Mazroui Ebu Abdul Kadir ile diğer ön saflarda yer alan IŞİD liderlerinin bulunduğunu" açıkladı.

Haberin Devamı

JOC açıklamasında ayrıca, "sekiz sığınakta büyük miktarda silah, mühimmat ve teçhizat ele geçirildiği" belirtildi. Ordu güçlerinin bu sığınakları ve içlerindeki patlayıcıları imha ettiği belirtilirken "operasyonun devam ettiğini" notu düşüldü.