Dünya‘Cepheye Koreli göndermeyeceğiz!’

‘Cepheye Koreli göndermeyeceğiz!’

16.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Koreli gönüllülerden oluşan bir grubun Ukrayna’daki savaş bölgelerine gönderileceği yönündeki iddiaları “saçmalık” diye nitelerken, Rusya’nın böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını vurguladı. Putin, “Tamamen saçmalık olduğunu ifade etmek istiyorum. Anavatanlarının çıkarları uğruna hayatlarını feda etmeye hazır 300 bin insanımız sözleşme imzaladı” dedi.

‘Cepheye Koreli göndermeyeceğiz’

Washington yönetiminin, Kuzey Kore lideri Kim’in Rusya ziyaretinin bölgede gerilimi tırmandıracağı yönündeki açıklamalarına da tepki gösteren Putin, “Biz kimseye tehdit oluşturmuyoruz” diye konuştu. Putin, “Kore yarımadasının bazı özellikleri var, bunu tartışıyoruz. Hiçbir şeyi ihlal etmiyoruz ve bu durumda da hiçbir şeyi ihlal etmeyeceğiz, ancak elbette Rusya-Kuzey Kore ilişkilerinin gelişmesi için fırsatlar arayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Kore lideri Kim’in ziyareti sırasında, askeri konularda veya başka alanlarda herhangi bir resmi anlaşma imzalanmadığını, böyle bir şeyin de zaten planlanmamış olduğunu söyledi. ABD, Rusya’nın Ukrayna’daki savaş için Pyongyang’dan silah satın almak, Kuzey Kore’nin de nükleer ve füze programları için teknoloji elde etmek istediğinden şüpheleniyor. Rusya’da bulunan Kim, dün batılı ülkelerin yaptırım listesindeki bir Rus savaş uçağı fabrikasını gezdi.