Izgara mantar tarifi
Yan yemek olarak tercih edebileceğiniz doldurulmuş ızgara mantar görüntüsüyle de iştah kabartıyor.
Malzemeler
2/3 bardak ince doğranmış domates
1/4 bardak mozzarella
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/8 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı taze biberiye
1 diş sarımsak
4 adet portobello mantarı
2 yemek kaşığı taze limon suyu
2 tatlı kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı kişniş
Izgara Mantar Nasıl Yapılır?
Ufak bir kasede domatesleri, mozzarella peynirini, zeytinyağının yarısını, karabiberi ve sarımsağı karıştırın.
Bir kaşık yardımıyla mantarların şapkalarının içini oyun.
Zeytinyağının diğer yarısını, limon suyunu ve soya sosunu başka bir kasede karıştırın. Karışımı fırça yardımıyla mantarların etrafına sürün.
Mantarları 5 dakika ızgarada pişirin. Ardından ortalarına domatesli karışımı koyun. 3-4 dakika, peynir eriyene kadar ızgarada tutun. Üzerine kişniş koyarak servis edin.