CumartesiPodyumda neler oldu, neler olacak?

Podyumda neler oldu, neler olacak?

28.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rihanna ve Lady Gaga hem sahnede hem de özel hayatlarında giydikleri kostümlerle stil konusunda da yarıştı... Moda çevreleri Kate Moss’un Playboy’a verdiği pozları konuştu... Marc Jacobs Louis Vuitton’dan ayrıldı... 2013 yılı moda dünyası için çok hareketli geçti

Podyumda neler oldu, neler olacak

2013’te en çok konuşulanlar

Haberin Devamı

Kate Moss tavşan kız oldu
Moda dünyası 2013’ün son haftalarını Kate Moss’un Playboy’a verdiği pozları konuşarak geçirdi. Derginin 60’ıncı, kendisinin 40’ıncı doğum günü şerefine tavşan kız kılığına giren süpermodel, bir süre daha gündemden düşmeye niyetinin olmadığının da sinyallerini verdi.

“Zeus, Olimpos’a veda etti”

2013’te moda dünyasının en çok konuştuğu olay kuşkusuz Marc Jacobs’ın Louis Vuitton’dan ayrılması oldu. Ekimde Paris Moda Haftası kapsamında düzenlenen son şovla, Fransız modaevinin kreatif direktörlüğünden ayrılan tasarımcının vedası ise oldukça görkemliydi. 16 yıl boyunca Louis Vuitton’a hazırladığı koleksiyonlardan bir seçki sunan Jacobs, defileyi kadınlara ithaf etti. Ardından da 2014 ilkbahar/yaz kampanyası için ilham perilerini bir araya topladı. Catherine Deneuve, Sofia Coppola, Gisele Bündchen gibi isimlerin yer aldığı kampanya fotoğrafları, Steven Meisel tarafından New York’ta bir stüdyoda çekildi ve hayranlarının deyişiyle “Zeus, Olimpos’tan ayrılmış oldu”.

Haberin Devamı

Missoni ailesinin kayıpları
İtalyan moda devlerinden Missoni ailesinin 2013’teki kayıpları, ailenin en büyük oğlu Vittorio Missoni’yi taşıyan uçağın ocak ayında kaybolmasıyla başladı. Ailenin en büyük üyesi Ottavio Missoni de mayısta hayatını kaybetti.
92 yaşındaki Missoni, markayla özdeşleşen renkli zikzak desenlerinin de yaratıcısıydı.

Modadan teknolojiye transfer
Burberry’nin CEO’su Angela Ahrendts, ekim ayında Apple perakende biriminin başkanı oldu. Ahrendts yeni görevine önümüzdeki aylarda geçiş yapacak. Bu değişim, her iki endüstride de lüks ve teknolojinin daha da iç içe geçeceğine
dair bir işaret olarak yorumlandı.

Galliano’nun dönüşü
2011’deki Yahudi karşıtı sözleri sebebiyle Dior’daki işinden olan John Galliano’nun modaya Oscar De La Renta’nın kanatları altında döneceği konuşuldu. Henüz netlik kazanmasa da Galliano’nun modaya dönüşüne dair her ihtimal, gündemi meşgul etmeye yetiyor.

Hem müzikte hem moda da yarıştılar
RIhanna ve Lady Gaga rekabeti hiçbir zaman yalnızca müzikle sınırlı olmadı.
Hem sahnede hem de özel hayatlarında stil konusunda yarışan yıldızlar, 2013’te moda konusunu bir adım ileri taşıdı ve iki ünlü markanın kampanyalarında karşı karşıya geldi. Lady Gaga, Versace için poz verirken, Rihanna da Balmain 2014 ilkbahar/yaz kampanyası için objektif karşısına geçti.
Her iki yıldızın da kampanyaları önümüzdeki aydan itibaren moda dergilerinin ilan sayfalarını süsleyecek.

Haberin Devamı

Lüksün punk aşkı
New York Metropolitan Müzesi’nin geleneksel sergisinin bu yılki teması “PUNK: Chaos to Couture”dü. Serginin açılışı için düzenlenen kostüm galasının temasında da aynı çerçeveye sadık kalındı. Ünlü isimlerden bazıları geceye punk ruhuyla, bazıları da romantik kırmızı
halı elbiseleriyle katılınca ortaya ilginç görüntüler çıktı ve punk, bütün bir yılın modasını etkilemiş oldu.

Podyumda neler oldu, neler olacak

Güçlü desenler, iri ve renkli aksesuarlar... Moda dünyası 2014'te bizi daha cesur olmaya davet ediyor. Tıpkı Dolce&Gabbana’nın yaptığı gibi.

2014’te bizi neler bekliyor?

Bir önceki yılın değişiklikleri, yeni yılın heyecanla beklenenlerini de belirliyor aslında. Bunların başında ise elbette Nicolas Ghesquiere’in Louis Vuitton için yapacakları ve Burberry’deki kreatif direktörlüğün yanına markanın CEO’luğunu da ekleyecek olan Christopher Bailey’nin hamleleri geliyor. Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan süpermodeli Cara Delevinge’in oyunculuk yetenekleri de 2014’te vizona girecek “Kids in Love” ve “The Face of an Angel” filmleriyle önümüzdeki ayların çok konuşulan konularından olacak.

Haberin Devamı

Podyumda neler oldu, neler olacak

Pantolon paçaları genişliyor, etek modelleri artıyor
Kısa üstlerin domine ettiği moda sezonunda, gerçek bir nostaljiyle onlara eşlik eden pantolonların paçaları da genişliyor. Yalnızca İspanyol paçaları değil, yukardan itibaren genişleyen pantolonları da daha sık göreceğiz. Tabii pantolonlar değişime uğrarken etekler de yerinde saymıyor. Son birkaç sezondur ara boylarını görmeye alıştığımız etekler 2014’te bileğin bir karış üstünde bitecek. Farklı kumaşların yanı sıra pilise, anvelop gibi model çeşitliliklerine de hazır olun.

Haberin Devamı

Podyumda neler oldu, neler olacak

Önümüzdeki sene ayakkabı ve çizmeleri çiçek desenleri süsleyecek.

Ayakkabılar çiçek açacak, takılar büyüyecek

Önümüzdeki aylarda doğayla birlikte ayakkabılar da çiçek açacak. Hatta dantel gibi kıyafetlerde görmeye alışık olduğumuz detaylarla süslenecek. Topuk boyları orta yükselikte kalıyor, çantaların sapları ise omza asılacak kadar uzuyor. 2014’te çok daha iri küpe ve kolyeler takacağımızı söylemek için de müneccim olmaya gerek yok. Dolce& Gabbana, Saint Laurent ve Balmain podyumlarına bakmak yeterli.

90’lar geri geliyor
Biz kışı yaşasak da, moda dünyası gözünü çoktan bahara dikti. Elbette bir süredir önümüzdeki altı ay boyunca neler giyeceğimizi ve takacağımızı da biliyoruz. 90’lı yılların küçük sinyallerle devam eden etkisi önümüzdeki bahardan itibaren büyüyecek ve salopetler, kısa üstler, pop renkler ve metallerle süslü jean’ler her yanımızı saracak. Bu asi havaya cevap veren ise en üstteki düğmeyi ilikleyip diğer tüm düğmeleri açık bırakılan gömlekler olacak. Alexander Wang ve Nina Ricci podyumlarında gördüğümüz bu tarzlar, hem 2014’te fazlalıklardan arınıp “minimal takılmak” isteyenlere hem de değişiklikten ödün vermek istemeyenlere çare olabilir.