Bilgi RehberiHAC KURA ÇEKİLİŞ TARİHİ 2025 🚩 Hac kuraları ne zaman çekilecek? Ön kayıt ve kayıt yenileme ne zaman sona erecek?

HAC KURA ÇEKİLİŞ TARİHİ 2025 🚩 Hac kuraları ne zaman çekilecek? Ön kayıt ve kayıt yenileme ne zaman sona erecek?

20.09.2024 - 15:14 | Son Güncellenme:

2024-2025 Hac kura çekilişi ve kayıt yenileme ile ilgili bilgiler araştırma konusu olmaya devam ediyor. 5 Ağustos tarihinde başlayan kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Peki 2024-2025 hac kuraları ne zaman çekilecek, tarih belli oldu mu?

HAC KURA ÇEKİLİŞ TARİHİ 2025  🚩 Hac kuraları ne zaman çekilecek Ön kayıt ve kayıt yenileme ne zaman sona erecek

Hac kuraları ne zaman çekilecek sorusunun yanıtı hacı adayları ve aileleri tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Ağustos ayı içerisinde başlayan kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Kayıt yenileme işlemleri devam ederken hacı adayları kura çekilişinin yapılacağı tarihi merak etmeye başladı. Peki 2024-2025 Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Haberin Devamı

HAC KURALARI 2024-2025 NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2024-2025 hac kuralarının çekileceği tarih henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl 2 Kasım'da gerçekleştirilen kura çekiminin bu yıl Ekim ayı ortaları ya da Kasım ayı başında çekilmesi bekleniyor.

HAC ÖN KAYIT VE KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Kayıt yenileme işlemleri için hacı adayları işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. İlk kez kayıt yaptıracak olan hacı adayları 750 TL ön kayıt ücreti ödeyecek. e-Devlet şifresi olmayan hacı adayları PTT şubeleri aracılığı ile şifre aldıktan sonra giriş yaparak kayıt olabilecek. e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama çubuğu alanına Hac İşlemleri yazarak başvuru işlemlerini kısa sürede halledebilirsiniz. İlk kez kayıt yaptıracak olan vatandaşların ön kayıt ücretini ödedikten sonra kayıt işlemlerini yapması gerekiyor.  Hac ön kayıt ücreti  (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) hac kurumsal tahsilat hesabına yatırabilecek.

Haberin Devamı

HAC ÖN KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ