Acı sos cips tarifi
Hiçbirimizin karşı koyamadığı cipsleri, lezzetli Meksika tadıyla birleştirin. Çabuk ve pratik bu tarifi hem yemek hem de atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler
- 1 konserve kuru fasulye
- 1 konserve barbunya
- 500 gram dana eti
- Büyük soğanın yarısı
- 1 tane çarliston biber
- 2 kase kesilmiş taze domates
- 2 diş sarımsak
- Domates sosu
- İstediğiniz bir cips
- Et suyu (bulyon)
- istediğiniz miktarda kırmızı pul biber
Acı Sos Cips Nasıl Yapılır?
- Tüm sebzelerinizi yıkayın ve fasulyeleri kurulayın. Soğanı doğrayın, sarımsağı kıyın ve soteleyin.
- Soğanlar saydam olmaya başladığında, eti koyun. Kesmiş olduğunuz biberi ve domatesleri de ekleyin.
- Et pişmeye başladığında domates sosu, bulyon ve fasulyeleri ilave edin. Üzerini kapatın ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Derin kaselere koyun, cipsleri ekleyin. İsterseniz üzerine çedar peyniriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!