27.07.2023 - 14:36 | Son Güncellenme:
DHA
Yasar Erkan İÇEN/ZİLE (Tokat), (DHA) –TOKAT’ın Zile İlçe Belediyesi zabıta ekipleri fırınlarda belli periyotlarla gerçekleştirdiği ekmek gramaj ve hijyen denetimlerini sürdürdü.
Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimde, unlu mamuller üretimi yapılan işletmelerde genel olarak 200 gram kuralına uygun üretim yapıldığı tespit edildi. Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Zile halkının hijyenik ve güvenli alışveriş yapmaları için denetimlerin devam ettiğini vurgulayarak, "Yaptığımız çalışmalarda halkımızın hijyenik bir ortamda üretilen ekmekleri temin etmesini ve aldıkları ekmeklerin uygun gramajın altında olmamasını önemsiyoruz. Üreticilerimizin genel olarak uygun koşullar ve gramajda üretim yaptıklarını görüyoruz. Vatandaşlarımızdan halk sağlığını tehdit eden koşullar veya düşük gramaj gibi durumlarla karşılaştıkları takdirde gerekli tedbir ve işlemlerin yapılması için bizleri bilgilendirmelerini istiyoruz" dedi.(DHA)
FOTOGRAFLI