TarsusKarboğazı’nda çevre festivali coşkusu

Karboğazı’nda çevre festivali coşkusu

25.08.2024 - 11:44 | Son Güncellenme:

Karboğazı’nda çevre festivali coşkusu

Karboğazı’nda çevre festivali coşkusu

MERSİN, (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinde düzenlenen Karboğazı Çevre Festivalinde doğaseverler, çeşitli etkinliklerle doğayla buluşma fırsatı buldu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Karboğazı Çevre Festivali’nde doğaseverler bir araya geldi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve yüzlerce vatandaşlar katılım sağladı.

Festivalin ilk gününde çadırlar kuruldu ve akşam açık hava sineması gerçekleştirildi. İkinci günde ise katılımcılar için geniş bir etkinlik yelpazesi sunuldu.Resim atölyeleri, sıfır atık atölyeleri, doğa yürüyüşleri, Moto cross ve off road etkinlikleri, bisiklet gezileri, spor aktiviteleri, çocuk atölyeleri, gökyüzü gözlem etkinliği, survivor parkı, tohum topu atölyesi ve okçuluk atölyesi gibi birçok farklı etkinlik düzenlendi. Ayrıca, çeşitli ikramlar da sunuldu.

Haberin Devamı

‘TARSUS BELEDİYESİ OLARAK KENTİMİZİ, DOĞAMIZI HER ZAMAN KORUYACAĞIZ’

Tarsus Çevre Festivali’nin önemine değinerek konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Tarsus Belediyesi olarak kentimizi, doğamızı her zaman koruyacağız. Her zaman herkesin belediye başkanı olacağımı söylemiştim. Bugünde bunun bir örneği doğamızı korumak. Evlatlarımıza bırakacağımız bir kent olması için elimizden geleni yaptık. Bir farkındalık yaratmak istedik. Bir diğer önemli konu ise Karboğazı’nın tarihimizde bize bırakmış olduğu o bağımsızlık mücadelesi. Bundan tam 104 yıl önce, 44 kahraman Kuvayı Milliyeci, 600’den fazla Fransız askerini esir alarak bölgemizi kurtardı. Onlar bağımsızlığımızın bir simgesi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Başta muhtarımız olmak üzere, etkinliğimize değer veren, katkı sunun herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR DAHA GENİŞ KALABALIKLARI BURADA AĞIRLARIZ”

Karboğazı’nın önemine değinerek uzun süredir ara verilen etkinliklere tekrardan başlanıldığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu bölge tarihe ışık tutan önemli bir bölge. Ulusal kurtuluş mücadelemizin Çukurova’daki en önemli mücadelelerin başında geliyor. Yine Tarsus Belediye Meclisimizin geçmiş günlerde aldığı bir karar var. Gülek ismi Kahraman Gülek olarak değiştirildi. Çok isabetli olmuş. Başkanımız başta olmak üzere tüm meclis üyelerimize böyle bir kararın altına imza attıkları için teşekkür ederim. Kahraman Gülek’e hayırlı olsun” diye konuştu. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI