EdremitEdremit'te sinek ve haşereyle mücadele

Edremit'te sinek ve haşereyle mücadele

05.06.2024 - 10:09 | Son Güncellenme:

Edremit'te sinek ve haşereyle mücadele

Edremitte sinek ve haşereyle mücadele

EDREMİT (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama biriminin, sıcaklıkların artmasıyla birlikte çoğalan sinek ve haşere sorununa çalışmalarını yoğunlaştırdığı bildirildi.

Haberin Devamı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde hareket eden Edremit Belediyesi'nin sinek ve haşere sorununa karşı mücadelesi artarak sürüyor. Belediye yetkilileri, iki belediyenin iş birliği sayesinde çalışmaların daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti. Araç üzeri ekipman kullanarak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları, kentin 47 mahallesinde sürdürülüyor. Ekipler, sivrisineklere karşı 24 saat esasına göre çalışarak, halk sağlığını tehdit eden sinek ve haşere sorununu minimize etmeye çalışıyor. Belediye yetkilileri, ilaçlama çalışmalarının düzenli aralıklarla tekrarlanacağını ve tüm mahallelerde titizlikle uygulanacağını belirtti.

LARVA MÜCADELESİ

Mücadelede sivrisineklerin üreme alanlarına ayrı bir önem veriliyor. Uçkunların üreme alanlarında da yoğun bir larva mücadelesi yürütülüyor. Sineklerin üreme döngüsünü kesmek amacıyla yapılan bu çalışmalar, sineklerin kent genelinde çoğalmasını engellemeyi hedefliyor. Ekipler, su birikintileri, bataklık alanlar ve diğer potansiyel üreme alanlarını düzenli olarak kontrol ederek, gerekli ilaçlamaları gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

HALKIN DUYARLILIĞI ÖNEMLİ

Edremit Belediyesi yetkilileri, sinek ve haşere mücadelesinde halkın da duyarlı olmasını isteyip, evlerinde ve çevrelerinde su birikintisi oluşmamasına özen göstermeleri ve gerekli durumlarda belediyeyle iletişime geçilmesini istedi. Belediye yetkilileri, vatandaşların bu konuda göstereceği duyarlılığın mücadelede büyük bir katkı sağlayacağını kaydetti.(DHA)

FOTOĞRAFLI