AntalyaBaşkan Kocagöz, evsiz vatandaşa sahip çıktı

Başkan Kocagöz, evsiz vatandaşa sahip çıktı

20.09.2024 - 12:03 | Son Güncellenme:

Başkan Kocagöz, evsiz vatandaşa sahip çıktı

Başkan Kocagöz, evsiz vatandaşa sahip çıktı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA sokaklarında zorlu bir yaşam sürerken, yeniden hayata tutunan Ali Tanyerli'yi makamında misafir eden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “Bundan sonra işini de, kalacak yerini ayarlamak bizim boynumuzun borcudur" diyerek belediyede iş müjdesi verdi. Görüşmenin yapıldığı gün Tanyerli'nin işe giriş evrakı hazırlandı, kalacak yer temin edildi.

Haberin Devamı

Kepez Belediyesi'nin desteği ile sokakta kalan ve sağlık sorunları yaşayan Ali Tanyerli, yeniden topluma kazandırıldı. Antalya sokaklarında yaşam sürerken, Ayhan Gözübek adlı vatandaşın duyarlılığı ile Kepez Belediyesi'nin yardım eli uzattığı Tanyerli'nin hayatı tamamen değişti. Önce kişisel bakımları yapıldı. Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi'nde vücudundaki yaralar tedavi edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Bimekan Barınma Merkezi'nde misafir edilen Tanyerli, alkol bağımlılığı için de Aşır Aksu Yerleşkesindeki Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Uygulama Merkezi'nde tedavi gördü. Bağımlılıklarından kurtulan Tanyerli, tedavisi tamamlanır tamamlanmaz teşekkür etmek için Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret etti.

Haberin Devamı

Başkan Kocagöz, makamında kabul ettiği Tanyerli'yi görünce, “Maşallah, Ali Bey, sizi çok iyi gördüm" dedi. Ali Tanyerli'nin sokaktaki zorlu yaşamına değinen Başkan Kocagöz, “Meclis üyemiz bizlere, kardeşimizin durumunu anlattı. Sokakta çok zor şartlar altında yaşadığını bildirdi. Şimdi kardeşimizin tedavileri tamamlandı. Biliyorsunuz ki; biz her zaman önce insan dedik. Bizim için en önemli şey önce insan oldu. İnsanlarımız için her şeyi yaparız. Ali Beyi, böyle görmek bizleri çok çok mutlu etti. Hiç kimse sokaklarda kalmasın" dedi.

Tanyerli'ye daha önce bir iş yapıp yapmadığını, ya da ne yapabileceğini soran Başkan Kocagöz, “Bundan sonra işini de kalacak yerini de ayarlamak bizim boynumuzun borcu. Şimdiden hayırlı olsun" diyerek belediyede iş müjdesi verdi.

Yeniden hayata tutunan Ali Tanyerli, Başkan Mesut Kocagöz ve kendisi için seferber olan insanlara teşekkür etti. Tanyerli, “Allah razı olsun. Hakikaten ölmek üzereydim. Şimdi bu hayatın içindeyim. Çok çok teşekkür ederim. Allah bin kere razı olsun. Ölmek istiyordum. Bu hayattan kurtulmak istiyordum. Şimdi çok çok yaşama isteğim var. Çok teşekkür ederim. Şimdiden işim de oldu, kalacak yerim de. Çok mutluyum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar