Yunus Emre Akkor'la Kırma Tavuk Kebabı Tarifi
Şehirlerin yöresel lezzetlerini sizlere sunan ve Osmanlı Mutfağı’nın en gözde tariflerini paylaşan Yunus Emre Akkor, Milliyet.com.tr okurları için 15’inci yüzyıldan gelen lezzetin tarifini paylaştı. İşte Yunus Emre Akkor’un eşsiz Osmanlı lezzeti Kırma Tavuk Kebabı tarifi…
Osmanlı mutfağı tariflerini günümüze taşıyan Yunus Emre Akkor, Milliyet.com.tr okurları için özel tarifini yayınladı. 15’inci yüzyılda ızgara olarak yapılan ancak 19’uncu yüzyılda kayıtlara yahnisinin de yapılabildiği ortaya çıkan Kırma Tavuk Kebabı’nın malzemeleri şöyle:
Haberin Devamı
Malzemeler;
6 parça derili kemiksiz tavuk pirzola
2 adet doğranmış soğan
4 -5 adet kuru Arnavut biberi
100 gr tereyağı
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su