Zerde tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen ve genellikle Gaziantep'te sıklıkla yapılan zerde tarifi için malzemeleri hazırlayın. Tamamen aromatik tatlarla hazırlanan zerde, birçok kişi tarafından yapımı merak edilen tatlılar arasında. Ana malzemesi safrandan rengini alan zerde tarifinin yapımı oldukça basit. Peki, zerde tatlısı nasıl yapılır? İşte zerde yapımı, zerde tarifi...
Malzemeler
-1 çay bardağı pirinç
-6-7 bardak su
-1 bardak şeker
-3 tatlı kaşığı nişasta
-1 çay kaşığı safran
-1 kaşık gül suyu
-Dolmalık fıstık
-Kuru üzüm
Zerde Nasıl Yapılır?
1. adım: Pirinçleri suyla beraber ocağa alın.
2. adım: Pirinçler haşlanınca şeker, safran, gül suyu, dolmalık fıstık ekleyip biraz kaynattıktan sonra 1 çay bardağı suyla erittiğiniz nişastayı ilave edin.
3. adım: Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra altını söndürüp kaselere boşaltın.
Son adım: Üzerini kuru üzümle süsleyin.
Afiyet olsun!