Yumuşayan muz nasıl değerlendirilir?
Zamanında yenmediği için yumuşayan meyvelerinizi değerlendirebilirsiniz. Onlardan bir tanesi de muz…
Yumuşamış ve kararmaya başlamış muzları sakın çöpe atmayın. Çünkü onları aşağıdaki şekillerde değerlendirebilirsiniz.
Dondurun
Muzların kabuklarını soyup ikiye bölün ve dondurun. Dondurulmuş muz parçalarını dondurma niyetine çocuklarınıza yedirebilirsiniz.
Kurutun
Muzları küçük yuvarlaklar halinde keserek bir tepsiye dizin, 100 derecede ısıtılmış fırında 8 saat pişirin. Fırının kapağını tamamen kapatmayın ve fan modunu kullanmayın.
Kek yapımında kullanın
Özellikle iyice yumuşamış muzlar kek ve muzlu kek yapımında kullanabileceğiniz ideal bir malzeme.
Muzlu kek tarifi:
Malzemeler:
• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1/2 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 1/2 su bardak ceviz (Tercihe göre ve eldeki malzemeye göre fındık da konabilir)
• 1 paket vanilya şekeri
• 2 tatlı kaşığı tarçın
• 3 tane muz
• 2 su bardağı un
• 1 kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri güzelce çırpın, yumurtalar beyaz bir renk alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Sonra teker teker diğer malzemeleri koyun. Yağlanmış kalıba döktükten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında ortalama 40 dakika pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan yardımıyla hafifçe kekin üzerine bastırın.
Afiyet olsun.