Geri Dön

Vezir Parmağı Tarifi

Çocukluğunuzun şerbetli tatlıları arasında vazgeçilmezi olan, evdeki malzemelerle kolayca hazırlanan vezir parmağı tatlısı afiyetle tüketebileceğiniz mükemmel bir lezzet. Un, yağ, yumurta ve dilerseniz yoğurt da ekleyerek hazırlanan, dışındaki çıtır çıtır irmik dokusu ve kıvamlı şerbetiyle sizlere harika lezzet sunacak irmikli vezir parmağı tatlısının yapım aşamalarını sizinle paylaştık. İrmikli vezir parmağı, irmiksiz vezir parmağı ya da cevizli vezir parmağı olarak da sunulan bu tatlının en bilineni irmikle yapılanı. Peki, irmikli vezir parmağı tatlısı nasıl yapılır? İşte vezir parmağı tatlısı tarifi...

Vezir Parmağı Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından biraz fazla un

Üzeri için:

1 su bardağı irmik

Şerbeti için: 

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

Vezir Parmağı Nasıl Yapılır?

Vezir parmağı tatlısı, sizi çocukluğunuza götürecek. Şerbetli tatlılar arasında en bilinen ve herkesin evinde bulunan malzemelerle hazırlanan tadı eşsiz ayrıca ekonomik bir tatlı olan vezir parmağı tatlısı birçok kişi tarafından internette yeniden aranmaya başlandı. Un, yağ ve yumurtadan hazırlanan vezir parmağı tatlısı tüm lezzetini henüz sıcakken, ılık ılık dökülen şerbetinden alıyor. İrmikli vezir parmağı, irmiksiz vezir parmağı ya da cevizli vezir parmağı olarak da sunulan bu tatlının en bilineni irmikle yapılanı. Peki, irmikli vezir parmağı tatlısı nasıl yapılır? İşte vezir parmağı tatlısı tarifi... 

İrmikli vezir parmağı nasıl yapılır? 

Birinci adım: Öncelikle şerbet için su ve şeker tencereye alınır, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyu eklenir ve ocağın altı kapatılır.

İkinci adım: Hamuru için un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır. Un azar azar eklenip yoğurulur.

Üçüncü adım: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak uzun ince şekil verilir. İrmiğe bulanarak tepsiye dizilir.

Dördüncü adım: 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. (Yaklaşık 40 dakika)

Son adım: Fırından çıkarılır, tatlıların üzerine kepçe ile şerbet gezdirilir.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber