Geri Dön

Tencerede Sufle Tarifi

Kışın fırın açmaya üşenenler ve soğuk havalarda içinizi ısıtacak tatlı tarifi arayanlar, dikkat! Sadece 10 dakikada tencerede sufle hazırlamaya ne dersiniz? Yapımı çok pratik ve pişmesi sadece 10 dakika süren sufle tarifimizi mutlaka deneyin. İşte 10 dakikada pişen tencerede sufle tarifi.

Tencerede Sufle Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
İçine bir parça çikolata

Tencerede Sufle Nasıl Yapılır?

1. adım: Öncelikle yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar çırpın.

2. adım: Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. adım: Un, kakao ve kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ekleyin.

4. adım: Yaklaşık 2-3 dakika durmadan çırpmaya devam edin.

5. adım: Isıya dayanıklı kaplara karışımı bölün ve son olarak dilediğiniz kadar içine çikolata parçaları yerleştirin.

6. adım: Kapları tencereye yerleştirin ve kabın yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.

7. adım: Önce yüksek ateşte üzeri açık şekilde 3 dakika pişirin.

8. adım: Su kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp orta ateşe alın ve 10 dakika kadar pişmesini bekleyin.

9. adım: Bu sürede hamur kabarmaya başlayacaktır ve tencerenin kapağına değecektir.

10. adım: Kaşık yardımıyla içini kontrol edin, eğer çok sulu geliyorsa 2-3 dakika daha pişirebilirsiniz.

Son adım: Pudra şekeriyle sıcak olacak şekilde servis edin.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber