Geri Dön

Tatlı patatesten dondurma tarifi

Sıcak yaz günlerinde evden adım atmak külfet haline gelirken, dışarı çıkmak ile yorulmadan evdeki malzemelerle dondurma yapabilirsiniz. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz çok lezzetli bir dondurma tarifi aynı zamanda katkı malzemeleri olmadığı için oldukça sağlıklı. İşte enfes lezzetiyle tatlı patatesten yapabileceğiniz dondurma tarifi...

Tatlı patatesten dondurma tarifi
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 su bardağı çırpılmış krema
1-1,5 su bardağı konsantre süt
neredeyse 1 su bardağı tatlı patates püresi
1 çay kaşığı vanilya
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı kadar karanfil yağı
yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 su bardağı kadar iri kıyım ceviz
marşmelov
petibör bisküvi

Tatlı Patatesten Dondurma Nasıl Yapılır?

Bir kaba konsantre süt, patates püresi, vanilya, tarçın, karanfil yağı ve muskatı koyup iyice karıştırın.

Çırpılmış kremayı başka bir kapta mikserden geçirin.

Kremaya diğer karışımı ekleyin ve spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın.

İyice karıştığından emin olduktan sonra ceviz ve marşmelovları da ekleyin ve birkaç defa daha spatula ile karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı bir kaba dökün ve üzerini streç film ile sarın. Streç filmin karışıma dondurmaya değdiğinden emin olun. Bu sayede kriztalize olmasını engellersiniz.

Yaklaşık 6 saat buzlukta bekletin ve sonrasında tercihe bağlı olmak üzere petibör büsküvi ile servis edin.

Afiyet olsun. :)

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber