Geri Dön

Sultan Sarması Tarifi

Sultan sarması tarifi, genellikle muzlu sultan sarması veya saray sarması tatlısı olarak biliniyor. Ancak gerçek adı sultan sarması olarak geçiyor. Ağızda eriyen yapısı hem de sütlü tatlı olması sultan sarması tarifini en çok aranan tatlı tarifleri listesine sokuyor. Sizde çay saatlerinizi tatlandırmak istiyorsanız birazdan vereceğimiz sultan sarması tarifini deneyebilirsiniz.

Sultan Sarması Tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt
1 bardak şeker
Yarım bardak un
Yarım bardak nişasta
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya

Süslemek için:

1 paket hindistan cevizi veya dövülmüş pötibör bisküvi
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt

Sultan Sarması Nasıl Yapılır?

Sultan sarması tarifi, hafif ve lezzetli bir tatlı olması açısından çok fazla tercih edilen tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Hem çay saatlerinizi lezzetlendirmek hem de çat kapı gelen misafirlerinize enfes lezzetli bir tatlı hazırlamak için sultan sarması tarifi bulunmaz bir nimet olacaktır.

Yapımı oldukça kolay ve pratik olan sultan sarması tarifini hazırlarken bir takım püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Dikkat etmediğiniz takdirde tatlınızın kıvamı yerinde olmaz. Lezzet açısından da tatlınız istediğiniz kıvamda olmaz.

Sultan sarması tarifiniz tam kıvamında olsun istiyorsanız tarifte verilen ölçülerin dışına çıkmamalısınız. Aynı zamanda sultan sarmasını hazırlarken bir takım püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Sultan sarması tarifi püf noktalarını vermeden önce ilk olarak malzemeleri ve nasıl yapıldığını anlatmakla başlayalım.

1. adım: Sütü, şekeri, kakaoyu, unu nişastayı ve şekeri bir tencereye alarak ocağın üzerinde kıvam alıncaya kadar karıştırın.

2. adım: Kaynayıp fokurdamaya başladıktan sonra içerisine bir çorba kaşığı tereyağını ve bir paket margarini ilave edin.

3. adım: Bu şekilde iyice kaynadıktan sonra mikserle bir kere daha çırpın. Daha sonra yağlı kağıda ezilmiş petibör bisküvisini veya Hindistan cevizini iyice serin. Üzerine muhallebiyi dökün ve iyice yaydırın. Krem şantiye de bir bardak soğuk su ile mikserle iyice çırptıktan sonra ılınan muhallebinin üzerine dökün.

4. adım: Daha sonra dolapta bu şekilde iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra yağlı kağıdı yuvarlayın sonrasında ise açın. Kesme işlemine geçip tabaklara servis edebilirsiniz.

Sultan sarmasını hazırlarken yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi bir takım püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde kıvamı ve lezzeti tutturamazsınız.

Sultan sarması püf noktaları

- Sultan sarmasını borcama koyacaksanız borcamın hafif ıslak olduğundan emin olmalısınız.

- Sultan sarması içerisini dilerseniz meyvelerle de çeşitlendirebilirsiniz. Sultan sarması tarifi genellikle içerisine muz katılarak tüketilir.

- Sultan sarmasını hazırlarken muhallebinin soğuk olduğundan emin olmanız gerekir. Soğumazsa eğer içerisine sürmüş olduğunuz krem şanti dağılabilir.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber