Soğuk algınlığına birebir!
Kayseri'de 13 yıldır kelle paça dükkanı işleten Nimet Seyhan, özellikle kış mevsiminde soğuk algınlığı ve grip olan müşterilerinin sayısında artış olduğunu söyledi.
13 yıl önce mesleğe başladığında oldukça zorlandığını ancak çabalayarak meslekte bir yer edindiğini söyleyen Nimet Seyhan, "Kelle paça bu kış aylarında en doğal yiyecektir. Kış mevsiminde soğuk algınlığı ve grip olan müşteriler daha çok geliyor" dedi.
Kelle paçayı fırında pişirdiklerini ve lezzetli olduğunu söyleyen Seyhan, "Ben 13 yıldır bu işle uğraşıyorum ve kaş mevsiminde hasta veya grip olduğumu hatırlamıyorum. Bol sarımsaklı ve bol limonlu yenilirse soğuk algınlığı olanlar ve grip olanlar şifa bulur. Ben kelle paçayı çocuklarıma da yediriyorum. Herhangi bir katkısı olmadığı için sağlıklı bir yiyecek" diye konuştu.
Kelle paça tarifi
Malzemeler
1 adet koyun kellesi
1 kaşık tereyağı
4 adet paça
1 kaşık pul biber
3 litre su
4 diş sarımsak
3 adet limonun suyu
Yapılışı:
Koyun kellesi ve paçaları temizlenir. Kaynamaya başlayan suya bırakılarak güzelce haşlanır. Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerinden ayıklanıp bir kenara alınır. (Kellede beyin olmaması gerekir). Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine sarımsak konur. Bir kaç kez karıştırdıktan sonra haşlama suyundan bir litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür. Ayıklanmış kelle paçalar eklenerek bir taşım kaynatılır. Üzerine pul biber eklenerek servis edilir.. İsteğe bağlı olarak limon suyu eklenebilir.