Sodalı börek
Böreklerin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız soda kullanmanızı öneririz.
Malzemeler:
Haberin Devamı
8 adet yufka
1 şişe sade soda
1 yumurta
3 yemek kaşığı yağ
1/2 bardak süt
1 kase ufalanmış peynir
6-7 dal maydanoz
Yapılışı:
Yumurta, süt ve yağı çırpın. Yağladığınız fırın tepsisine bir yufkayı yayıp üzerine sostan damlatın ve fırça ile yayın. Peynir ve maydanozu karıştırın yufkanın üzerine serpin. 3 kat yufkayı aynı şekilde koyduktan sonra peynir koyup diğer yufkaları sadece sos ekleyerek dizin. Son yufkayı da koyduktan sonra bıçak ile böreği dilimlere ayırın ve sodayı üzerine gezdirin. Çörek otu veya susam serpip 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun