Simit Katmer Tarifi
Dışarıda soğuk rüzgarlar eserken evde içinizi ısıtacak bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Çıtır çıtır hamurunun üzerinde bol Antep fıstığı ve kaymağıyla kendi hafif, tadı muhteşem katmeri evde de yapabilirsiniz. Kebap ve tatlı ustası Onur İbili, pandemi nedeniyle Gaziantep’e gidemeyen ve bu lezzetten mahrum kalmak istemeyenler için tarifini paylaştı. İşte kolaylıkla yapabileceğiniz Simit Katmer'in tarifi...
Malzemeler
Hamuru için:
250 gr un
100 gr su
10 gr tuz
İçinin malzemesi için:
100 gr toz fıstık
75 gr şeker
75 gr kaymak
Simit Katmer Nasıl Yapılır?
1. adım: Önce derin bir kaba un, su ve tuzu koyup iyice yoğurun.
2. adım: Sonra hamurunuzu yumak haline getirip üzerini yağlayıp hazırlayın, 1 gün boyunca dolapta dinlendirin.
3. adım: Hamuru incecik açın.
4. adım: Klasik bir katmer yapmak istiyorsanız içerisine malzemeleri koyup katlayın.
Simit katmer için ise hamuru katladıktan sonra yuvarlak rulo hale getirin. Ucunu birleştirerek simit formu oluşturun.
5. adım: 200 derece fırında 8 dakika pişirin.
Afiyet olsun.