Serinleten az kalorili bayram içecekleri
Sıcak yaz günlerinde içimizi serinleten içeceklere daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Ancak özellikle kilo fazlası olanlar ya da sindirim sorunları yasayanlar için bu tehlikeli sonuçlara yer açabiliyor. Unutmayın yediklerimiz kadar içtiklerimiz de fazla kilo ve yağlanmanın sebebidir. Bayramda midenizi yormayacak az kalorili ve bir o kadar da leziz Serinleten az kalorili bayram içeceklerini Diyetisyen Berrin Yiğit’e sorduk. İşte vermiş olduğu tarifler..
PembeNar Özel - Serpil Dokurel
Ev yapımı limonata
Malzemeler;
- 1 litre su
- 3 adet limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 adet küp küp doğranmış elma
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- Sıcak suda eritilmiş 1 yemek kaşığı bal
- Buz parçacıkları
Yapılışı;
- 1 adet limonun kabuğunu 1 yemek kaşığı esmer şeker ile iyice ovun.
- Sonra tüm malzemeleri suyun içerisine ekleyin.
Hibisküs & çilekli Moctail
Malzemeler;
- 2 yemek kaşığı hibiscus çayı
- 5 adet çilek
- 1/2 limonun suyu
- 3 yemek kaşığı bal
- Maden suyu
Yapılışı;
- Çayı 500 ml sıcak su ile demleyip soğutun. Çilek, bal ve limon suyu ile birlikte blender’dan geçirin.
- Karışımdan bardağınıza dilediğiniz kadar koyup, üstünü sade maden suyu ile tamamlayın.
Enerji veren smoothie
Malzemeler;
- 1 dilim ananas
- 1/2 Anamur muzu veya 2 adet hurma (geceden suda bekletilmiş)
- 2 tam ceviz içi veya 1 yemek kaşığı susam
- 1 tutam tarçın
- 1 su bardağı kefir
Yapılışı;
- Tüm malzemeleri blenderize edin.
Şeftali sorbe
Malzemeler;
- 1 küçük kase ıspanak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet dondurulmuş muz veya 10 adet yeşil üzüm
- 1 adet dondurulmuş şeftali
- 1-2 kup buz
Yapılışı;
- Tüm malzemeleri blenderize edin ve için.
Detoks içeceği
Malzemeler;
- 2 salatalık
- 1 yeşil elma veya 2 dilim ananas veya 1 greyfurt
- 1 adet kereviz sapı
- 1/2 parmak taze zencefil
- 1 demet maydanoz
- 1/2 adet limon
Yapılışı;
- Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirin.
Sindirim dostu çay
Malzemeler;
1 litre sıcak suda;
- 1 tutam meyan kökü
- 1 tutam Kakule
- 1 tutam Rezene
- 1 adet kabuk Tarçın
Yapılışı;
- Tüm malzemeler 7 dakika demlenir.
- Süzülür ve soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra içine buz küpleri ve meyve dilimleri eklenir.