Semizotu yemeği tarifi (Semizotu yemeği nasıl yapılır?)
Semizotu yemeği tarifi kolay lezzeti bol olan bir yemektir. Semizotu yemeği tarifini, ayrıntılı anlatımını ve semizotu salatasının tarifini bulabileceğiniz haberimizi mutlaka okuyun. İşte semizotu yemeği tarifi…
Semizotu yemeği hemen herkesin severek yediği, özellikle nisan-mayıs aylarında bolca tüketilen yemeklerden biridir. Lezzetli tadı ve kolay yapımı ile oldukça tercih edilen semizotunun bugün sizin için iki farklı tarifini vereceğiz.
İlk tarifimiz sıcak yemeklerden kıyamlı semiz otu yemeği.
İkinci tarifimiz ise muhteşem tadıyla semizotu salatası
Kıymalı semizotu yemeği
Akşam ne yemek yapsam diye düşünenler için lezzetli bir tarif olacaktır.
Malzemeler
*Semizotu
*200 gr yemeklik kıyma
*Sıvı yağ
*1 kaşık salça
*2 domates
*1 soğan
*3 bardak su
*2 kaşık pirinç
*Tuz
*Baharat
Yapılışı
Öncelikle semizotu çok topraklı satıldığı için bolca yıkayın.
Soğanları küp küp doğrayıp tencerede ısıttığınız yağda biraz kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. Sırasıyla domatesleri (rende halinde) salçayı, semizotunu, suyunu, tuzunu ve baharatlarını ekleyip yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun
Semizotu salatası
Daha önce yediyseniz nasıl güzel bir lezzetten bahsettiğimizi biliyorsunuzdur. Eğer yemediyseniz bu yaz bu salataya doyacaksınız.
Malzemeler
*Semizotu
*Sarımsak
*Sıvı yağ
*Limon
Yapılışı
Semizotunu iyice yıkadıktan sonra salata kasenizin içine parçalara ayırarak koyun. Bir kabın içinde dövülmüş sarımsak, sıvı yağ ve bol limon suyunu karıştırın. Semiz otunun üzerine dökün.
Afiyet olsun