Sebzeli peynirli fırın omlet tarifi
Çocuklarımız için ne pişirsek derdine son verecek 1 yaş ve sonrası çocuklar için hazırlayabileceğiniz sebzeli peynirli fırın omlet tarifi...
Malzemeler
15 -18 dal ıspanak (yıkanıp ayıklanmış, doğranmış)
5-6 adet mantar (ayıklanıp ince doğranmış)
1 adet pırasa veya küçük kuru soğan (yıkanıp ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı kaymak
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş kasar peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
Sebzeli Peynirli Fırın Omlet Nasıl Yapılır?
Sote tavasını ateşe koyulur. Yağ eklenir.
Soğan veya pırasa ekleyip kokusu çıkıncaya kadar sotelenir.
Ispanak ve mantar ilave edilir. Mantarlar ve ıspanak suyunu bırakıp çekene dek pişirilir. (Orta ateşte yaklaşık 4-5 dak)
Diğer tarafta kaymak ve süt birlikte çırpılır, yumurtalar eklenerek karıştırmaya devam edilir.
Fırça yardımıyla yağladığınız kaba, sotelenmiş sebzeler ile harmanladığınız yumurta dökülür.
Rendelenmiş peynir de ilave edildikten sonra 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 6-8 dakika pişirilir. Sıcak servis edilir.
Not: Kaymak geleneksel pişirme yöntemlerinde kullanılan bir üründür. Omletin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Yrd.Doç.Dr.Enver mahir Gülcan’ın notu
Yumurta, hayvansal protein içeriği açısından oldukça zengin ve fiyat olarak ucuz bir besindir. Düşük kalorili olması diğer bir avantajıdır. Yumurta satın alırken organik olmasına ama bununla birlikte güvenilir bir markanın ürünü olmasına da dikkat etmenizde fayda var. Yumurtayı son kullanma tarihine dikkat ederek almanız ve kullanmadan önce akan suda yıkamanızı öneririm. Evde buzdolabında muhafaza ediniz.
www.kidsgourmet.com.tr