Sarımsaklı ekmek tarifi
Kahvaltılar veya diğer öğünler için uygun bir alternatif olabilecek peynirli sarımsaklı ekmek tarifine göz atalım.
Malzemeler
Kabukları temizlenmemiş 8 diş sarımsak
5-6 kaşık zeytinyağı
Dilediğiniz tarzda ekmek
Sert tulum peyniri veya mozzarella
Maydanoz ve taze kekik
Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?
Sarımsakları sıcak suya atıp 15-20 dakika kaynatın.
Ardından kabuklarını ayırıp çatalla ezin.
Peyniri sarımsak, maydanoz ve taze kekikle karıştırın.
Ekmekleri dilediğiniz boyutta kesip üzerine tereyağı sürün.
Karışımı da üzerine koyduktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirin.
Afiyet olsun!