Safranlı muhallebi tarifi
Safranlı muhallebi safranlı pilavdan sonra en çok rağbet gören yiyecekler arasında yer alıyor. Safranla mutfağınızda harikalar yaratabilir, damak tadınıza yeni bir lezzet kazandırabilirsiniz. Peki, henüz safranlı muhallebi tarifini bilmiyor musunuz? O halde birazdan açıklayacağımız safranlı muhallebi tarifine göz atabilirsiniz. İşte enfes lezzetle safranlı muhallebi tarifi:
Malzemeler
• 4 su bardağı süt tozu
• 2 su bardağı krema
• 3/4 fincan şeker
• 2 çay kaşığı vanilya
• 1 çorba kaşığı ılık suyla ıslatılmış safran
• 1/4 su bardağı doğranmış Antep fıstığı
• 2 yumurta akı
Safranlı Muhallebi Nasıl Yapılır?
1- Orta ateşte yumurtanın akını iyice köpürene kadar mikser yardımıyla çırpın.
2- Üzerine vanilya, safran ve Antep fıstığını ekleyin. Daha sonra şeker ve kremayı ekleyip iyice karıştırın.
3- Süt tozunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kaynayınca karıştırmayı bırakın ve pudinginizi kaplara boşaltın, soğuyunca servis edebilirsiniz.