Revani Tarifi
Revani tarifi en hafif ve yapımı kolay olan şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle şerbetli tatlılarda irmik severler için revani tarifi oldukça iyi bir tercih olacaktır. Akşam 5 çayında veya çat kapı gelen misafirlerinize evde her zaman bulunan malzemelerle revani tarifi hazırlayabilirsiniz. Revani tarifi, revani nasıl yapılır sorusunun cevaplarını birazdan öğreneceksiniz. Peki, revani tatlısı nasıl yapılır? İşte revani tatlısı tarifi...

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limonun rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Revani Nasıl Yapılır?
Revani tarifi çat kapı gelen misafirlerinize veya evinizde çay keyfi yaparken keyifle tüketebileceğiniz şerbetli tatlılar grubunda yer alır. Yapımı oldukça pratik olan ve tadı damağınızdan düşemeyecek revani tatlısının isminin nereden geldiğini daha önce duymuşmuydunuz. Revani tarifini açıklamaya geçmeden önce kısaca revani tatlısının ismini nereden aldığından bahsedebiliriz. Peki, revani tatlısı nasıl yapılır? İşte revani tatlısı tarifi...
Revani tatlısı adını nerden almıştır?
Farsça ravgani “yağlı, yağda pişmiş, bir tür tereyağlı tatlı”, Farsça ravgan “yağ, özellikle tereyağı/sadeyağı” sözcüğünden gelir. Dolayısıyla revani tatlısına revani denmesinin nedeni, Farsaça'da yağda pişmiş tereyağlı tatlı olduğu için bu ismi almıştır. Gelelim yapımı oldukça basit ve pratik olan revani tatlısı tarifine...
Revani tatlısı nasıl yapılır?
Birinci adım: Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Altını kapatmadan önce yarım limon sıkın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
İkinci adım: Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım.
Üçüncü adım: Karışımın üzerine irmiği, yoğurdu, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştıralım.
Dördüncü adım: En son unu ekleyip, karıştıralım. Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Beşinci adım: Fırından çıkardığımız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.