Renkli buzlu meyveler
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz buzlu meyveler ile yaz aylarını serin geçirmek mümkün.
Salatalık ve Fesleğenli Buz
Haberin Devamı
Malzemeler:
2 büyük boy salatalık
1-2 limon suyu
1 avuç fesleğen
1 fincan su
Yapılışı:
Salatalıkları soyup püre kıvamına getirin. Limon suyu ve fesleğeni de ekleyin. Gerekirse biraz su ilave edebilirsiniz. Kalıba döküp dondurun.
Karpuz ve Çilekli Buz
4 kase küp küp doğranmış karpuz
2 kase çilek
Yapılışı:
Çekirdekleri ayrılmış karpuzu ve temizlediğiniz çileği püre kıvamına getirip kalıba dökün. Buzlukta dondurun.
Aynı tarifi şu ikililer için de uygulayabilirsiniz:
Limon ve yenilebilir çiçekler
Salatalık ve nane
Kavun ve çilek
Afiyet olsun!